Читај ми!

Кон: Заборавите на заблуде, време је да се вакцинацијом заштитимо

Епидемиолог Предраг Кон истакао је да су "поједини академски грађани, па и професори Медицинског факултета великог угледа, суштински читав радни век посветили антивакцинализму, чекајући прилику да, по њиховом схватању, докажу како су вакцине непотребне". Заборавите на заблуде ових људи, време је да се вакцинацијом заштитимо од ове пандемије, поручује Кон.

Предраг Кон у објави на Фејсбуку наводи да су раније "покушавали да смање обухват редовним вакцинацама како би 'доказали' да на пример мале богиње нису значајна болест", а да је у епидемији која је тако настала у Србији умрло 15 људи 2017/2018.

"Данас знамо да је само у прошлој години умрло преко 10.000 људи због ковида 19, као да нажалост на хиљаде и хиљаде умире и ове године. Њихов одговор је да иначе људи умиру... Вероватно им није лако што се у свим деловима света непобитно кроз милијарде датих доза и детаљним праћењем ефективности вакцина потврђује одавно позната чињеница да не постоји други одговор на пандемију него масовна имунизација", поручује Кон.

"Заборавите на заблуде ових људи. Време је да се вакцинацијом заштитимо од ове пандемије. Нека срећа прати и вакцинисане и невакцинисане. Свако добро", нагласио је Кон.