Читај ми!

Преминуле 4 особе, нова 303 случаја заразе

У Србији су у последња 24 сата регистрована 303 нова случаја коронавируса од 6.063 тестираних узорака. Од последица заразе преминуле су четири особе. На болничком лечењу налази се 431 пацијент од којих је 8 на респиратору.

Фаучи: Имамо жаришта код невакцинисаних, али не очекујем карантин

Директор Националног института за алергије и заразне болести и главни медицински саветник Беле куће Ентони Фаучи рекао је за Еј-Би-Си да не очекује да ће се САД вратити у карантин, упркос све већој опасности од инфекције која долази са делта варијантом коронавируса, преноси Ројтерс.

"Мислим да нећемо доживети блокаде. Мислим да имамо довољан проценат људи у земљи - недовољно да угушимо епидемију, али верујем довољно да не дозволимо да дођемо у ситуацију у којој смо били прошле зиме. Али ствари ће се погоршати", упозорио је Фаучи.

Истакао је да је чињеница да у САД има 100 милиона људи који испуњавају услове за вакцинацију, а који се не вакцинишу. "Имамо жаришта код невакцинисаних", указао је Фаучи.

Трећина новозаражених у Београду

Од 303 новозаражених корона вирусом у Србији, трећина случајева, односно 101, регистрована је у Београду.

Следе Нови Сад са 27 новозаражених, док остали градови имају мање од 10 нових случајева.

У Прибоју је регистровано девет, у Јагодини и Нишу по осам, у Сјеници седам, а Смедереву и Крушевцу по шест.

Остала насељена места забележила су мање од шест позитивних лица.

На респираторима осам пацијената

У Србији су у последња 24 сата регистрована 303 нова случаја коронавируса од 6.063 тестираних узорака. Од последица заразе преминуле су четири особе.

У болницама се налази 431 ковид пацијент од којих је осам на респираторима.

Од почетка пандемије у Србији је тестирана 4.677.471 особа, регистровано је 722.221 случај ковида, а преминуло је 7.118 пацијената.

Проценат смртности је 0,99.

Последњих неколико дана, расте број новозаражених коронавирусом.

Све је више људи на болничком лечењу, а лекари истичу да нас бројеви упозоравају на то да је четврти талас пред нама, и да ће на удару бити невакцинисани, те да је неопходно убрзање вакцинације.

Изградња ковид болници у Новом Саду приводи се крају, а биће завршена у предвиђеном року, до првог септембра. Тачно месец дана пре најављеног отварања, екипа РТС-а проверила је како напредују радови. 

Шеф канцеларије Светске здравствене организације у Београду др Марјан Ивануша, указао је да је најбоља заштита од коронавируса вакцинација, нагласивши да нико са сигурношћу не може да потврди да је могуће у потпуности искоренити овај вирус.