Читај ми!

Списак нових мера Кризног штаба – шта је дозвољено, а шта остаје на снази

Кризни штаб донео је препоруке Влади о попуштању мера за спречавање ширења коронавируса. Дозвољено је окупљање до 500 људи у затвореним и на отвореним просторима, а малопродајни објекти могу да раде и после 22 часа. У угоститељским објектима је, према препорукама, дозвољена музика. Дозвољено је и одржавање матурских свечаности. Очекује се да мере ступе на снагу од среде.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић навео је, после седнице Кризног штаба, да је епидемијска ситуација стабилна.

Гојковић је рекао да ће према препорукама све малопродајне радње моћи да раде без ограничења.

Угоститељски објекти на отвореном ће моћи да раде без забрана, а у затвореном до један час иза поноћи, уз поштовање свих противепидемијских мера. Дозвољена је и музика у тим објектима.

Кризни штаб је препоручио да се дозволи присуство публике на стадионима и свим спортским догађајима. Капацитет отворених објеката је до 50 одсто, а у затвореним просторима до 30 одсто.

Омогућено је окупљање у затвореном и на отвореном простору до 500 људи.

"Сви који планирају било какву врсту окупљања где је предвиђено више од 500 посетилаца, не могу то да раде без сагласности Кризног штаба", рекао је Гојковић.

Додао је да су дозвољене прославе матурских свечаности уз услов да у затвореном простору не може бити више од 500 људи.

Према препорукама, биће дозвољена организација рекреативних настава и екскурзија. 

Мере ће ступити на снагу када их буде усвојила Влада.

На снази је остала мера ношења маски у затвореном простору.