Читај ми!

Порука лекара са прве линије фронта - вакциниши се и ти

Управа за војно здравство Министарства одбране покренула је мини-кампању на друштвеним мрежама у циљу отклањања дилема о вакцинама против корона вируса.

Посетиоци ће на званичним профилима Министарства одбране на друштвеним мрежама Фејсбук, Твитер и Инстаграм, као и на Јутјуб каналу, имати прилику да путем кратких видео-спотова чују одговоре војних лекара на најчешће дилеме које грађани имају у вези са ковидом и вакцинацијом.

"Вакцинација је изузетно важна, јер је једини начин да спречимо ширење ковид вируса и сачувамо здравље. Апелујем још једном и на припаднике Министарства одбране и Војске Србије, као и на све грађане Србије, да се вакцинишу и заштите и себе и своје породице. Не оклевајте, придружите нам се у борби да се што пре вратимо нормалном свакодневном животу", поручио је потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић.

Војни лекари, који су од првог дана пандемије ангажовани у ковид болницама одлучили су да овој борби дају допринос и тако што ће покушати да грађанима разреше дилеме у вези са озбиљношћу последица ковида, али и заблуде у вези са наводним негативним последицама вакцина по здравље, саопштено је из Минситарства одбране.

У видео-спотовима, који ће наредних дана бити емитовани, појавиће се: пуковник др Иво Удовичић, командант Војне болнице „Карабурма"; пуковник др Ђорђе Таушан, заменик команданта Војне болнице „Карабурма"; пуковник др Предраг Богдановић, медицински координатор привремене ковид болнице „Арена"; пуковник др Жарко Мићовић, заменик команданта привремене ковид болнице „Арена", као и пуковник др Вељко Милић, управник Војне болнице Ниш.