Читај ми!

У Нишу преминула породиља заражена коронавирусом

У Универзитетском клиничком центру у Нишу преминула је 27-годишња породиља Б. М. заражена коронавирусом, а која је пре два дана родила здраву девојчицу, потврђено је РТС-у.

Двадесетседмогодишња Б. М. из Зајечара, која се породила у нишком Клиничком центру у 35. недељи трудноће, преминула је јутрос у 7.20.

Раније је пи-си-ар тестом утврђено да је њена беба негативна на коронавирус. Она се налази у потпуно задовољавајућем здравственом стању и под непрекидним је надзором лекара, саопштено је из Клиничког центра.

У саопштењу је наведено и да је преминула породиља због прогресивног погоршања респираторне функције и јако тешког општег стања, у понедељак преведена је у јединицу интензивне неге Клинике за анестезију и интензивну терапију.

"Од пријема у јединицу интензивне неге, пацијенткиња је била под непрекидним надзором и третманом мултидисциплинарног тима лекара УКЦ Ниш", пише у саопштењу.

Трудница је 26. априла порођена природним путем, у контролисаним условима у јединици интензивне неге Клинике за анестезију и интензивну терапију. Родила је женско дете које је одмах пребачено у неонатолошки блок Клинике за дечје интерне болести. 

"Дан након порођаја, долази до погоршања животних функција и тешког поремећаја коагулативног статуса као и наглог престанка бубрежне и функције јетре", наведено је у саопштењу нишког Клиничког центра.