Читај ми!

Вучић најавио нова улагања у Торлак, ускоро и производња четворовалентне вакцине за грип

Држава ће уложити осамнаест милиона евра у капацитете за пуњење и паковање вакцина у Институту "Торлак", као и двадесет милиона евра за уређење просторија и обнову фасада, саопштио је председник Србије Александар Вучић. Најавио је и да ће "Торлак" ускоро производити и четворовалентне вакцине за грип.

Александар Вучић је данас разговарао с премијерком Аном Брнабић, министрима и стручним људима из области фармације и медицине и, како је објавио, донето је неколико важних одлука.

"Држава ће да уложи осамнаестмилиона евра у капацитете за пуњење, паковање вакцина. За паковање вакцина за грип, али и тетанус, дифтерију и вакцина против ковида 19. За наш 'Торлак'", поручио је Вучић у снимку објављеном на Инстаграм профилу "Будућностсрбије".

Навео је и да ће двадесет милиона евра бити издвојено за уређење просторија и обнову фасада, као и да ће бити уређени паркови и приступни путеви Институту.

"Хоћемо да од 'Торлака' направимо једну од најбољих фабрика вакцина у Европи. И најрадоснија вест, од данас покрећемо поступак, радимо бизнис план и улазимо у процес производње, и верујемо да ћемо за неколико месеци то да завршимо – четворовалентне вакцине за грип. Велике новости. Напред 'Торлак', напред Србија", поручио је Вучић.