Читај ми!

Упозорење грађанима суседних земаља: Без заказаног термина, нећете бити вакцинисани

Директор Канцеларије за еУправу Михаило Јовановић позвао је држављане суседних земаља, који немају заказан термин за вакцинацију, да не долазе у Србију, јер неће бити вакцинисани.

Михаило Јовановић је подсетио да постоји договор привредних комора у региону за вакцинацију привредника, и сви који су на тај начин пријављени и добили термин преко портала еУправе, биће вакцинисани.

Такође, на порталу еУправе интересовање за вакцинисање против ковида 19 поред државаљана Србије, могу да искажу и страни држављани са и без боравка у Србији, након чега ће добити термин.

"Сви други треба да знају да, уколико немају заказен термин, неће бити у прилици да се вакцинишу", рекао је Јовановић за Танјуг.

Данас и сутра, у Београду и Новом Саду могу да се вакцинишу страни држављани, који имају заказан термин.

У Србији је данас почела и вакцинација привредника из региона, за које је ПКС обезбедила 10.000 вакцина.

За вакцинацију овог викенда у Србији, која је обезбеђена преко регионалног Коморског инвестиционог форума у сарадњи с Владом Србије, пријавило се око 7.500 привредника из економија региона Западног Балкана.

Председник ПКС Марко Чадеж истакао је да је вакцинисање привредника региона важно јер су они у пословању упућени једни на друге и доста путују.