Читај ми!

Ђерлек: Ковид може да изазове стерилитет, а не вакцина - не слушајте "др Гугла"

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек позвао је све студенте да се вакцинишу и нагласио да треба да знају да до стерилитета не доводи вакцина већ последице које изазива коронавирус.

"Требају нам здраве породице, репродукција и повећање наталитета, а свеукупно здравље очуваћемо само уз помоћ вакцине", рекао је Мирсад Ђерлек за Танјуг.

Ђерлек је додао да студенти не треба да се плаше вакцине, да треба да слушају струку, професоре, а не "др Гугла" и друштвене мреже.

"Вакцина помаже и штити. Ковид изазива поствирусни синдром, то је мултисистемска болест која напада цео организам и срце, плућа и репродуктивне огране", рекао је Ђерлек и додао да разуме забринутост студената, али да морају да знају да вакцина спасава од оболевања, па и стерилитета.

Државни секретар је навео да је оперативни план вакцинације на снази, али да он може да буде измењен у случају да у одређеном тренутку нема вакцина за које се грађани определе.

Додао је да надлежни желе да истовремено заштите и старије грађане и младе, али да је много опасније ако се студенти не вакцинишу.

"Идемо како смо на почетку планирали, а то су ризичне групе", рекао је Ђерлек, који је упозорио и на сву бруталност британског соја.