Читај ми!

Вучевић: Ускоро локација нове болнице, између 400 и 500 места

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже за РТС да ће град Нови Сад за неколико дана предложити потенцијалне локације за нову ковид болницу, која ће имати између 400 и 500 кревета.

Милош Вучевић је, говорећи за Дневник РТС-а, рекао да је нова болница "сјајна вест" за Војводину и тај део Србије, додајући да је Нови Сад природна локација што због кадрова што због инфаструктуре.

 

Додаје да је Град, колико јуче, кренуо да припрема предлог локација и да ће то предочити премијерки и председнику државе.

Болница ће, каже, имати капацитет између 400 и 500 кревета, углавном интензивне и полуинтензивне неге.

"То је пут којим можемо да имамо општу болницу, Нови Сад нема општу болницу, фали нам тај секундарни ниво, то је концепт који смо дуго чекали, то је пресудно за чување здравља, та болница се неће гасити кад оде корона", наглашава градоначелник Новог Сада.

Вучевић наводи да епидемијска ситуација у Новом Саду није драматична, али је упозоравајућа.

У последња три дана у граду је константно више од 200 нових случајева дневно, што, каже Вучевић, није добро и забрињава.

"Ја се надам да неће морати ванредно стање, не бих волео да је Нови Сад закључан и цела држава. Ако буде тако да прети да угрози животе и здравље и уруши здравствени систем, мора, али не бих волео да угрожавамо радна места", напомиње Вучевић.

Каже да ће се више о томе знати у петак када буде седница Кризног штаба, истичући да је борба против коронавируса константна.

Прву дозу у Новом Саду примило је 80.000 грађана, а другу 40.000.