Читај ми!

Дивац: Угоститељи се "дозвали памети", позивамо све да пријаве журке

Начелник београдске Комуналне милиције Иван Дивац позива свакога ко зна да се одржавају журке у Београду то пријави и провери да ли ће Комунална милиција интервенисати.

Иван Дивац каже да је ноћ за нама у Београду протекла потпуно мирно.

"Ја сам ноћас био на терену до један сат са својим људима, обилазили смо град, није било локала који су кршили мере", каже Дивац.

Истиче да су се угоститељи "дозвали памети" после Сретења и празника, када је Комунална милиција у појачаним активностима открила и санкционисала драстична кршења мера.

"Имали смо у радним данима нека прекорачења радног времена, али са малим бројем људи. Ова задња недеља је прошла без већих кршења мера", наводи Дивац.

Позива све грађане и медије који спекулишу о одржавању различитих журки у Београду да све пријаве Комуналној милицији.

"Много је глупа ситуација у којој ми откријемо журку са преко 700 људи, санкционишемо локал, а неко дође и каже како је Комунална милиција то покривала. То су глупе приче. Власници су још увек у притвору, против њих се води кривични поступак", наглашава Дивац.

Истиче да нема заштићених и да Комунална милиција обилази све локале.

"Позивам свакога ко зна да се неке журке одвијају да то пријави и провери да ли ће Комунална милиција поступити. Слушам и ја свакодневно приче и зато сам сваку ноћ на терену", истиче Дивац.

"Премало запослених за град величине Београда"

Наводи да је време изласка Комуналне милиције на терен у просеку од 10 до 15 минута, у зависности од локације.

"Рак-рана Комуналне милиције јесте број запослених. Комунална милиција има 320 милиционара, а то је премало за град величине Београда. Тражили смо повећање броја запослених. Влада је изашла у сусрет и тренутно је на обуци 95 људи. Водимо рачуна да изаберемо најбоље", каже Дивац.

Што се тиче контроле у току дана, Дивац каже да Комунална милиција врши контролу угоститељских објеката у затвореном простору.

"На отвореном је јако тешко вршити контролу, посебно на местима где се људи крећу, као што је кеј", истиче Дивац

Каже да се Комунална милиција припрема за појачану контролу током викенда, као да се ништа неће променити.

"Није важно до колико сати раде локали, важно је да се епидемиолошке мере поштују", сматра Иван Дивац.