Читај ми!

Стојановић: Грађани не треба да брину, обезбеђене вакцине и за ревакцинацију

Сви који се вакцинишу треба да знају да је држава обезбедила и вакцину за ревакцинацију и не треба да брину да ли ће примити другу дозу за 28 дана, каже доктор Александар Стојановић, директор Дома здравља Палилула.

Доктор Стојановић је у изјави за Јутарњи програм рекао да разуме страх људи да се вакцинишу и да не нестане вакцина.

Истиче да и да је на пунктовима Дома здравља Палилула у недељу вакцинисано око 900 људи, али да данас очекује преко 1.000 јер су у процес вакцинације укључене још две екипе.

Kада је реч о питању грађана зашто позиве за вакцинацију добија један супружник, а не и други, Стојановић је рекао да те позиве шаље е-Управа, али да нико не треба да брине, јер ће свако ко дође на пункт за вакцинацију бити вакцинисан.

Брачни партнери обично дођу заједно, па их обоје и вакцинишемо. Желимо да сви буду вакцинисани на време и никога ко дође не враћамо, наглашава доктор Стојановић.

"Мој став као директора од првог дана је био да те људе не враћамо и да све који дођу вакцинишемо невезано да ли су позвани", истиче директор Дома здравља Палилула.

Додаје да поред људи који долазе редовно по своју терапију сада мора 90 посто Дома здравља да се припреми за вакцинацију.

"Има мало реда, мора да буде, јер је велико интересовање, али сви који дођу биће вакцинисани", поручује доктор Александар Стојановић.