Читај ми!

Шта треба да знају они који долазе на вакцинацију

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да су домови здравља спремни за вакцинацију која почиње у 10 сати на Вождовцу, Врачару, Земуну, Звездари, Савском венцу, Старом граду, Палилили, Новом Београду, Чукарици и Раковици.

Вакцину ће данас примити око 1.000 грађана старијих од 75 година. Вакцинација која почиње у 10 сати, обавља се у домовима здравља у Београду.

Др Мирсад Ђерлек, државни секретар Министарства здравља рекао је за РТС да су домови здравља спремни да вакцинација почне у 10 сати. Рекао је да су то следећи домови здравља: Врачар, Вождовац, Земун, Звездара, Савски венац, Стари град, Палилила, Нови Београд, Чукарица и Раковица.

"Сви који се вакцинишу добију информатор о вакцинацији, то није болно, преко 19.000 људи је до сада вакцинисано према пресеку од синоћ у 20 часова, са данашњим даном 20.500 ће бити вакцинисано и није било нежељених дејстава", рекао је Ђерлек.

Сутра почиње вакцинација од севера - Суботица, Зрењанин, Сомбор, Нови Сад, затим Шабац, Лозница, Чачак, Крушевац, Крагујевац, Ниш.

Према његовим речима, након грађана старијих од 75 година, следе грађани од 64 до 74 година који ће бити вакцинисани. Они ће доћи на ред у зависности од тренутне епидемиолошке ситауције и броја вакцина на "Торлаку".

Др Зоран Бекић из Дома здравља "Савски венац" рекао је да су се добро спремили за вакцинацију.

"Данас ће да вакцинишу два тима, почиње се од најстаријих грађана, група од 20 људи вакцинише се Фајзеровом вакцином и вакцинација ће трајаће око сат времана", рекао је Бекић.