Читај ми!

Највећи број новозаражених до сада – 2.677, борбу са ковидом изгубило још 9 особа

Према последњим информацијама, коронавирус је у Србији потврђен код још 2.677 особа, а од последица заразе преминуло је 9 људи. Тестирана су 11.192 узорка.

У ковид билницама ЗЦ Врање хоспитализована 63 пацијента

У ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављено је 148 прегледа, а укупан број првих прегледа је 57. Узоркована је крв код 90 пацијената и сачињен 61 РТГ плућа.

Урађено је и 37 пи-си-ар и 72 брза теста, а дијагностикована је бронхопнеумонија код десет пацијената.

У ковид болницама ЗЦ Врање хоспитализована су 63 пацијента, од којих су 52 позитивна на коронавирус.

Са бронхопнеумонијом је 58 пацијената, на кисеонику 26. Примљено је осам, а отпуштено укупно седам пацијената, од којих је један транспортован за Ниш.

Међу хоспитализованима нема деце, а тренутни број слободних постеља је 117.

Установе социјалне заштите: Коронавирус потврђен код 202 корисника и 123 запослена

На дан 7. 11. 2020. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство коронавируса код 202 корисника и 123 запослена, наводи се на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1.099, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 445.

На Косову и Метохији преминуло 12 особа

У последња 24 часа на Косову и Метохији је потврђен 491 нови случај коронавируса на основу 1.137 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 12 особа, саопштено је из Института за јавно здравље у Приштини.

Највише новооболелих је из Приштине, 215. Тренутно су на Косову 6.634 активна случаја, док је од почетка избијања пандемије укупно оболело 23.425 особа, преноси Косово онлајн.

У Чачку хоспитализовано 66 пацијената

На свим одељењима у оквиру Опште болнице Чачак, која су претворена у ковид одељења, хоспитализовано је 66 пацијената, наводи се у извештају Радног тима за праћење ширења коронавируса на територији града Чачка, за 6. новембар 2020. године.

У респираторном центру смештено је шест пацијената, од којих су три на респиратору.

У протекла 24 часа био је један превод у Јединицу интензивног лечења, у нековид одељење, примљено је девет пацијената, један пацијент је отпуштен, и један је пребачен за Београд.

Од 85 обрађених резултата, 17 позитивних је из Чачка, две особе из Горњег Милановца и једна из Ивањице. Чека се још 28 резултата.

За последња 24 часа у пријемно-тријажној амбуланти Опште болнице Чачак, са симптомима и знацима ковид инфекције био је 91 преглед, од чега су 62 прва прегледа.

Повећава се број оболелих у Расинском округу, за 24 сата потврђено још 48 инфицираних

Према подацима Завода за јавно здравље у Крушевцу у протекла 24 сата у Расинском округу потврђено је још 48 позитивних резултата на коронавирус – у Александровцу 15, Крушевцу 13, Трстенику 12, док једноцифрени пораст броја оболелих бележе Ћићевац са пет и Брус са три нова пацијента.

У порасту је и број новооболелих ученика.

Од четворо новодијагностикованих, двоје је из Александровца, а по један из Крушевца и Ћићевца, чиме је број ђака позитивних на ковид од почетка школске године достигао 25, а наставника шест.

На инфективном и грудном одељењу Опште болнице у Крушевцу данас је троје пацијената више него у петак, укупно 57.

Од почетка пандемије у Расинском округу ковид 19 је потврђен код 2.138 особа, излечених је 1.549, а под здравственим надзором се тренутно налази 5.750 људи.

У Сомбору још пет особа заражено коронавирусом

У последња 24 сата у респираторној амбуланти Опште болнице "Др Радивој Симоновић" Сомбор прегледано је укупно 37 пацијенaта са температуром и респираторним симптомима. На коронавирус је тестирано 14 пацијенaтa.

Од тог броја код пет пацијената потврђено je присуство вируса.

Од пи-си-ар позитивних један пацијент је примљен у ковид одељење, а четири пацијента су послата у кућну самоизолацију.

Два пацијента позитивна на пи-си-ар тесту налазе се на механичкој вентилацији (респиратору).

Седам лекара, девет медицинских сестара, један административни радник и један радник техничке службе су пи-си-ар позитивни.

На болничком лечењу на Одељењу за инфективне болести Опште болнице "Др Радивој Симоновић" Сомбор тренутно де налази 12 пацијената код којих је потврђен коронавирус.

На респиратору 77 пацијената

У последња 24 сата, у Србији су тестиране 11.192 особе, а коронавирус је потврђен код њих 2.677.

Борбу са ковидом 19 изгубило је још 9 људи.

На респиратору је 77 пацијената. 

Епидемиолози упозоравају да је ситуација изузетно неповољна и нестабилна, као и да је огромна оптерећеност болница.

Начелник Клинике за реанимацију и анестезиологију КБЦ "Драгиша Мишовић", професор доктор Предраг Стевановић, рекао је за РТС да нико није могао да очекује да ће овај талас епидемије бити оволико тежи од претходног.

"Други талас, у јуну, нама је био пакао. Нисам могао да замислим да нешто може да буде теже. Ових дана се само потврдило да увек има теже и сада смо имали један страшан притисак пацијената и зато су се и ове болнице пребациле у ковид режим. Једноставно, има их јако пуно и чујете стално сирене кола Хитне помоћи", наглашава Стевановић.

Епидемиолог Предраг Кон поново је апеловао на Београђане да носе маске, смање контакте и избегавају гужве и указао на то да су болнице у главном граду пуне.

Букнула је епидемија у Кладову, а ново жариште је Дом за стара лица "Топаловић". Од 79 корисника коронавирусом је заражено њих 48, као и деветоро запослених.