Читај ми!

Земунска болница трећи пут у ковид систему

Болница за неурологију у КБЦ Земун од данас је поново у ковид систему и примаће пацијенте заражене коронавирусом, рекао је за РТС директор те установе, доктор Драгош Стојановић.

Од почетка епидемије, ово је трећи пут да Земунска болница улази у ковид систем и, према речима директора Стојановића, колектив је спреман за пријем ковид пацијената.

За ту намену у овом тренутку опредељен је објекат неуролошког одељења који је у потпуности реконструисан и опремљен најсавременијом опремом.

"Тачно знамо каква је фреквенција раста оболелих од ковида и почећемо да припремамо и остале објекте за ту намену", каже доктор Стојановић.

Иако болница у Земуну никада није имала инфективно одељење, уз подршку колега са Инфективне клинике и ВМА обучени су и имају довољан број респиратора, маски и свега онога што је према протоколу лечења оболелих од ковида предвиђено.

"Сада смо већ искусни и успели смо да се заштитимо да вирус не продре у здраствени систем. Само четворо наших колега је заражено", рекао је за РТС директор КБЦ Земун Драгош Стојановић.