Читај ми!

Јуче укинута, данас поново уведена ванредна ситуација у Новом Пазару

На основу препоруке Министарства здравља, као и погоршања епидемиолошке ситуације у окружењу, Градски штаб за ванредне ситуације Новог Пазара је на данашњој седници донео одлуку о поновном увођењу ванредне ситуације на територији тог града.

У саопштењу Градског штаба за ванредне ситуације наводи се да им је циљ да тренутно повољну епидемиолошку ситуацију у нашем граду што дуже одрже.

"У том смислу свесни смо значаја поштовања превентивних мера. Град Нови Пазар ће, у сарадњи са свим државним институцијама, све своје капацитете у наредном периоду усмерити према контроли мера и препорука Министарства здравља и републичког Кризног штаба, а које се односе на спречавање и сузбијање ширења вируса ковид 19", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, ова борба "не зависи само од институција, већ од сваког од нас".

"Зато молимо све грађане да буду одговорни прво према себи, а онда и према својим породицама и целој заједници", каже се у саоптењу.

Градски штаб за ванредне ситуације у петак је донео одлуку о укидању ванредне ситуације на територији Новог Пазара, уз апел грађанима да се у потпуности придржавају мера и препорука Кризног штаба.