Преминула још једна особа, коронавирусом заражене још 72

Према последњем пресеку, у Србији је за 24 сата од ковида 19 преминулa још једна особа. Потврђена 72 нова случаја заразе коронавирусом. Тестирано 3.138 грађана. На респираторима 21 пацијент.

Смањује се број првих прегледа у врањској ковид-амбуланти

Према данашњим подацима, у ковид болници у Врању укупан број пацијената је 12, од чега је троје позитивно на коронавирус.

Међу хоспитализованима нема деце, а тренутан број слободних болничких постеља је 168, наводи се на сајту града.

Током јучерашњег дана, у врањској ковид амбуланти АТД обављена су 54 прегледа, и то 22 прва и 32 контролна прегледа. Смањује се број првих прегледа у ковид-амбуланти.

У установама социјалне заштите и домовима за старе 73 заражена

Закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство коронавируса код 54 корисника и 19 запослених.

Тестирано 3.138 особа

У Србији је у протекла 24 сата тестирано 3.138 грађана, коронавирус је потврђен у 72 случаја, а од последица инфекције преминула је једна особа, наводи се на сајту covid19.rs.

Хоспитализовано је 274 пацијената, а 21 се налази на респираторима.

До сада је укупно тестирано 1.115.095 грађана, заражено је 33.384, а преминуло је 747.

Број хоспитализација у ковид болницама у Србији је смањен али је број прегледа у ковид амбулантама несмањен и то су подаци коју охрабрују, наводе стручњаци.

Епидемиолози истичу да епидемиолошки подаци у Србији охрабрују јер нема жаришта већ спорадичних случајева, али да они брзо могу да се промене пре свега због неповољне ситуације у земљама окружења.

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић рекла је за РТС да је комбинована настава избор за све универзитете у Србији и да ће се прилагођавати у зависности од епидемиолошких услова.