Читај ми!

Кисић Тепавчевић: Боравак у иностранству пријавило 23.000 особа, преко 30 са сумњом на ковид

Повратници с одмора и даље се пријављују и раде тест самопроцене путем апликације Е-Здравље. Заменица директора Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" др Дарија Кисић Тепавчевић каже за РТС да се од петка пријавило 23.000 наших грађана који су се вратили из иностранства, а да је 36 сумњивих на ковид 19 послато у ковид амбуланте.

Заменица директора "Батута" др Дарија Кисић Тепавчевић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а изјавила да се већина оних који су се вратили с одмора пријавило се на сервис Е-Здравље.

"Од петка у 18 часова се до јутрос пријавило укупно 23.000 наших грађана. Више од две трећине су дошли са подручја Црне Горе и БиХ, мада су ту и друге земље, Хрватска, Албанија, Турска и друге, практично из свих делова света су дошли путници у претходном временском периоду", казала је Кисић Тепавчевићева.

Према њеним речима, након попуњавања теста самопроцене код 36 наших грађана је процењен скор.

"Упућени су у ковид амбуланте, сумњиви на присуство ковида 19, где су даље подвргнути процедурама", истакла је др Кисић Тепавчевићева.

На основу броја грађана, напомиње, може се видети да систем функционише.

"Могли смо да видимо већ у првим сатима након званичног почетка рада система, имали смо око десет пријава у минути. Они грађани који су прошли процедуру навели су да се ради о једноставној процедури, а која пружа све информације које су од значаја", закључила је др Кисић Тепавчевић.