Тиодоровић: Носићемо маске бар до пролећа

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да иако имамо више услова да живимо нормалније, маске ћемо ности бар до пролећа следеће године и при томе ћемо морати да држимо и одстојање. Полазак у школу може представљати на неки начин оптерећење, указао је Тиодоровић.

Члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић рекао је да нема великих промена. 

Тиодоровић је истакао је да то што имамо више услова да живимо нормалније, да уживамо у култури, да подижемо дух који ће нам омогућити да подижемо и физичку спремност, стрпљење и издржљивост, не значи да не остају мере – маске ћемо и даље носити.

"Вероватно ћемо и следеће године да их носимо, барем до пролећа и да ћемо при томе морати да држимо одстојање", истакао је Тиодоровић.

Сматра да су најважнији фактор људи који се враћају са одмора, пре свега са Медитерана, јер све те земље показују значајно повећање броја позитивних и оболелих.

"Вероватно ћемо морати да размишљамо, буде ли тај тренд имао убрзање и са већим скоковима, да треба увести неку врсту изолације", рекао је Тиодоровић.

Према његовим речима, полазак у школу може представљати на неки начин оптерећење.

"То је преломни тренутак у овој епидемији, зато што не само да деца, родитељи и просветни радници имају један велики испит, него и цело друштво има испит", закључио је Тиодоровић.