Преминуло 9 пацијената, још 236 нових случајева коронавируса

Према последњим подацима, у Србиjи је регистровано 236 нових случајева коронавируса. Преминуло је још 9 пацијената.

У Чачку преминуо један пацијент, 80 на лечењу

У пријемно-тријажној амбуланти Опште болнице Чачак свакодневно уобичајен прилив пацијената са симптомима и знацима ковид инфекције. 

У току дана прегледано је 16 пацијената. На свим одељењима која су претворена у ковид одељења, хоспитализовано је укупно 80 пацијената.

У формираном респираторном центру, где су хоспитализовани пацијенти са тешком клиничком сликом тренутно се налази 9 пацијената, 4 пацијената на респиратору. 

У току дана један пацијент преминуо са тешком клиничком сликом. 

Још седам Краљевчана оболело од ковида 19

Према последњим подацима које је саопштио краљевачки Кризни штаб, званично је још седам Краљевчана оболело од ковида 19, а од почетка епидемије, оболевање од вируса потврђено је код 1.303 грађана Краљева. 

У Дирекцији националних референтних лабораторија у Батајници тестирана су 22 узорака и седам их је позитивно.

Министарство: Војни лекари дају пун допринос у борби против короне

Војно здравство даје пун допринос борби против вируса корона и од првог дана епидемије чврсто стоји у првим редовима, одговарајући на бројне изазове, међу којима је и брига о пацијентима који болују од других болести, оценило је Министарство одбране у саопштењу.

Шумадијски округ, још 16 позитивних на коронавирус

Према подацима Института за јавно здравље "Крагуј", у Шумадијском округу забележено је још 16 особа позитивних на коронавирус.

Од тога, у Крагујевцу 14, Тополи два, док у Аранђеловцу, Рачи, Книћу, Баточини и Лапову, нема нових случајева.

У Клиничком центру на лечењу је 67 пацијената, од којих је 9 на респиратору.

На КиМ 12 нових смртних случајева

На Косову и Метохији, у срединама под надзором здравственог система косовске владе, у последња 24 часа преминуло је 12 особа оболелих од ковида 19.

Укупно је од избијања епидемије преминуло 327 особа, које су према наводима лекара имале и друге пратеће болести.

Институт за јавно здравље у Приштини регистровао је 188 нових случајева инфекције коронавирусом на основу тестирања 462 узорка. Укупно је 10.247 особа инфицирано на КиМ од избијања епидемије.

У домовима за старе и установама социјалне заштите 334 заражених

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, закључно са данашњим даном, потврђено је присуство коронавируса код 255 корисника и 79 запослених, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Златиборски округ, још 37 новооболелих

Према извештају Завода за јавно здравље, у Златиборском округу је забележено још 37 новооболелих, што је укупно 2.359 од почетка епидемије. Највише потврђених случајева ковида 19 је у Ужицу – 9, односно укупно 792, и Пожеги и Прибоју по 7.

Термин наредне конференције биће накнадно саопштен

На крају данашње конференције за новинаре Кризног штаба је речно да ће термин наредне бити накнадно саопштен.

"О смрти Мајкла Оџоа знам само да је био срчани удар"

Упитан да ли смрт кошаркаша Мајкла Оџа има везе са ковидом 19, Кон је рекао да то не би повезивао јер нема друге податке осим из медија да је био у питању изненадни срчани удар.

"Само здраво дете може у школу"

Што се тиче почетка школске године, о томе ће бити у уторак састанак Кризног штаба, најавио је Кон. Према његовим речима, само здраво дете може у школу.

Кон: Бројеви и даље високи, ситуација даље несигурна

Предраг Kон рекао је конференцији за новинаре да се уочава смањење броја хоспитализованих пацијената у болницама, док се у Београду из дана у дан региструје смањење сумњивих случајева након извршених прегледа.

Међутим, како је додао, то смањење иде спорије него што би се можда очекивало, за разлику од "пражњења" болница

"Према томе вирус је и даље са нама. Ови бројеви су и даље високи, а ситуација је и поред јасног побољшања и даље несигурна", рекао је епидемиолог Кон.

Девет пацијената преминуло

У последња 24 сата тестиран је 6.251 узорак, од којих је 236 позитивно на коронавирус.

Битку са ковидом-19 изгубило девет пацијената.

На респиратору је 106 особа.

Од почетка епидемије у Србији, тестиране су 747.324 особе, док је забележен 641 смртни случај, рекао је епидемиолог Предраг Кон на конференцији за новинаре Кризног штаба.

Последњих дана у болницама је више отпуштених него примљених пацијената.

Лекари кажу да не сме бити опуштања и апелују на поштовање свих мера - дистанца, маске и хигијена.

Корона је у овом таласу чешће и са тежом клиничком сликом погађала и децу.

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да охрабрује мањи број пацијената од коронавируса који захтевају болничко лечење, јер се 11 дана узастопно смањује број таквих пацијената.

Каже да смо далеко од рестриктивних мера и од полицијског часа, а мере које су сада на снази остаће још неко време, јер је важно да задржимо дисциплину.