Доктор Крстић после одласка Војске из Новог Пазара: Чекамо нови задатак

Командант војне пољске болнице у Новом Пазару, пуковник др Предраг Крстић рекао је за РТС да долазак Војске у тај град умирио грађане и да су они схватили да нису сами. Одморе ћемо користити сви заједно када ситуацију у потпуности ставимо под контролу и из овога излазимо као победници, никако другачије, рекао је доктор Крстић.

После више недеља које су многи описали као најтеже у историји Новог Пазара, ситуација се полако стабилизовала. И даље су на снази мере опреза, и даље лекари и медицинске сестре раде даноноћно, али је војна болница дезангажована.

Командант војне пољске болнице у Новом Пазару, пуковник др Предраг Крстић рекао је за РТС да долазак Војске умирио грађане и да су они схватили да нису сами и заборављани. 

Ниаме, крајем јуна, услед наглог и неочекиваног прилива пацијента дошло је преоптрећености капацитета Опште болнице Нови Пазар. Такође, оболео је и један број лекара, па је здравставени систем доведен до ивице пуцања.  

Трећег јула донета је одлука о формарању привремне пољске болнице за прихватае и лечење ковид пацијента и након две недеље видели су се резултати, рекао је доктро Крстић.

Он је објаснио да је пољска болница формрана као независна целина капацитета 112 кревета са јасно дефинисами зонама. Медицински тим, каже, чинила су 43 лекара која су радили у сменама. 

"Из дана у дан број хоспитализованих пацијента је био све мањи, а подаци из ковид амбуланти  Новог Пазара, Сјенице и Тутина су показивали да се број првих прегледа смањује и на та начин смо знали да смо ситуацију ставили под контролу", рекао је доктор Крстић.

Наставили смо, каже, и са инсистирањем на одржавању превентивних мера самозаштите.

После одласка Војске из Новог Пазара, епидемиолошка ситуација се поправила, у болници је тренуто двадестак пацијента који се лече од коронавируса. 

Војска, војни лекари ангажовани су и на другим местима и у другим установама у земљи.   

Моје колеге из војног и цивиног сектора сваког часа очекују нови задатак, било у раду са ковид пацијентима или враћање на ВМА. Одморе ћемо користити сви заједно када ситуацију у потпуности ставимо под контролу и наравно изаћи ћемо као победници и никако другачије", рекао је доктор Крстић.