Радојичић: Током ноћи контролисано 278 угоститељских објеката, нико није заштићен

Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже за РТС да је током претходне ноћи у престоници контролисано 278 угоститељских објеката, као и да је написано осам прекршајних пријава, а у два случаја ти субјекти иду код судија за прекршај. Нико није заштићен и свугде постоји шанса да дође наша инспекција, поручио је Радојичић.

Зоран Радојичић је, гостујући у "Јутарњем дневнику", навео да је пооштрена контрола угоститељских објеката у Београду.

"Имам извештај за синоћ – 278 угоститељских објеката је контролисано, осам прекршајних пријава је написано, а у два случаја ти субјекти иду код судија за прекршај", рекао је Радојичић.

Објаснио је да су за прекршаје пријаве казне 30.000 динара, а када се иде код судија за прекршаје чак до 500.000 динара.

"Посебно ћемо интезивирати контролу током викенда", најавио је градоначелник и додао да ће данас имати састанак са људима из комуналне милиције и инспекције.

Указао је да су прекршајне пријаве писане због рада објеката после радног времена. Такође се контролише и ношење маски, а за то је надлежна републичка санитарна инспекција која је такође део тимова који контролишу угоститељске објекте, истакао је Радојичић.

На питање имамо ли довољно инспектора Радојичић каже да их не можемо имати довољно да сваки субјект и угоститељски објекат исконтролишу.

"Имамо у Београду око 2.500 објеката, контролисали смо ноћас 278. На тај начин јасно шаљемо поруку да нико није заштићен и да ћемо све контролисати", поручио је Радојичић.

Фокус био на центру града, креће контрола и осталих делова

Указао је да је у овом тренутку фокус био на центру града, али да ће наредних дана бити контролисани и остали делови града, као и да имају информацију да постоји сумња да се крши радно време у Сремчици и Обреновцу.

"Суштина је да нико није заштићен и да свуда постоји шанса да дође наша инспекција", нагласио је градоначелик.

Што се тиче ношења маски у градском превозу, Радојичић каже да значајно већи број људи носи маске.

"У овом тренутку и подаци говоре да се крива заравњује, имамо нешто мањи број заражених, да те мере дају резултате и важно је да одржавамо и унапређујемо", рекао је Радојичић.

Велике су врућине и људи траже спас у парковима и купалиштима, а Радојичић каже да је ту суштина у личној одговорности свих.

"Имамо пуно лепих места у Београду које суграђани могу да обиђу, испред нас је леп викенд и важно је послати поруку суграђанима да се друже пре свега у кругу породице, да тамо где срећу непозната лица обавезно носе маску и да на тај начин се маскимално уз дистанцу обезбеде и смање ризик од ширења инфекције", закључио је градоначелник.