Ситуација у Новом Пазару се стабилизује, опада број пријема

Координатор опште регионалне болнице у Новом Пазару Мирсад Ђерлек каже за РТС да подаци трећи дан заредом показују да ситуација у Новом Пазару улази у мирнију фазу.

Мирсад Ђерлек је за Дневник РТС-а рекао да се број прегледа у ковид амбулантама смањује.

"Било је раније по 400 људи, а јуче смо имали између 200 и 250 прегледа. Раније смо имали и до 98 пријема, а сада је сведено на двадесетак пријема дневно. Ја сам по природи оптимиста и ови подацими ме радују, али не желим да се опустимо", објашњава Ђерлек.

Како каже, ситуација се стабилизује и у Тутину.

"Ситуација у Тутину је боља него што смо очекивали - Највећи проблем имамо у Сјеници, тренутно имамо преко 70 пацијената из Сјенице", наводи Ђерлек.

"Трећи дан нас прати тренд и статистички подаци показују да улазимо у мирнију фазу, међутим с обзиром на то да се ради о невидљивом противнику који нас је много пута изненадио ми се понашамо као да имамо 400 пацијената у болници и како да ће нас сутра задесити 100 пријема. Хоћу да кажем да нема опуштања, тражим озбиљост, дисциплину и рад", наводи Ђерлек.

Истиче да грађани Новог Пазара полако схватају да је ово озбиљна ситуација и болест и додаје да на даљи ток болести много зависи од грађана Новог Пазара, Сјенице и целе Србије.

Апелује на грађане да се придржавају епидемиолошких мера.

"Није довољно да само ми у болницама да гинемо и радим, потребно је да нам грађани помогну тако што ће се придржавати епидемиолошких мера.

У општој болници у Новом Пазару тренутно се налази 226 пацијената.