Коронавирусом заражено још 345 особа, преминуло 12 пацијената

Према последњим подацима, у Србији је од последица коронавируса преминуло још 12 пацијената. Вирус је регистрован код још 345 особа. Први смртни случај регистрован у Шапцу.

Још 20 оболелих у Златиборском округу

У Златиборском округу од ковида 19 оболело је још 20 особа, показују резултати тестова урађени претходних дана, саопштио је ужички Завод за јавно здравље.

Пожега је забележила девет новооболелих, Нова Варош пет, Сјеница четири, а Ужице и Прибој по једног, тако да Златиборски округ од почетка епидемије има 892 заражених.

Највећи број заражених има Ужице, 380, од којих је преминуло троје услед последица болести.

 

Ђерлек: Убеђен сам да ћемо победити ово зло које се зове корона

Ситуација у Новом Пазару је боља у односу на јучерашњи дан. Нажалост, преминуле су још две особе.

У новопазарској болници тренутно је 309 пацијената. Новопримљених је 40, а једно лице је транспортовано у нишки клинички центар.

Мирсад Ђерлек, координатор регионалне Ковид болнице у Новом Пазару захвалио је свим лекарима из целе Србије, из Босне, који раде 24 сата и, како је рекао, дишу једном душом, боре се колико могу.

Међутим, наводи, постоје случајеви када дође човек са једном трећином плућа. "Убеђен сам да ћемо са оваквом енергијом и овако јаком подршком државе Србије победити то зло које се зове корона", рекао је Ђерлек.

Ковид болница у Сјеници је затворена и тренутно се дезинфикује. Сви пацијенти пребачени су у Нови Пазар.

У општини Тутин, која има око 11.000 становника, епидемиолошка ситуација је, тренутно, под контролом.

Извештај Драгослава Гогића

Вирус потврђен код још 50 грађана Шумадије

Од 162 узорка, који су до поноћи обрађени у Институту за јавно здравље у Крагујевцу, коронавирус потврђен је код 50 грађана Шумадије.

Од тог броја из Крагујевца је 42, Кнића четири, Аранђеловца два и по један из Раче и Лапова.

На болничком лечењу од ковида 19, у КЦ Крагујевац је 99 пацијената, од којих је шест на респиратору.

Први смртни случај у Шапцу

У Шапцу је забележен први смртни случај узрокован ковидом 19. У регионалној ковид болици у том граду тренутно је смештено 140 пацијената.

Број заражених и даље расте и тренутно је десет пута већи у односу на мај.

Према последњим информацијама, бој позитивних је за 76, са ретестиранима 90, што је укупно 741. 

Извештај Гордане Мањенчић

У установама социјалне заштите заражено седам корисника и 32 запослена

Закључно са данашњим даном у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено је присуство коронавируса код седам корисника и 32 запослена.

Тестирано 7.032, позитивно 345

У последња 24 сата тестиране су 7.032 особе, а коронавирус је потврђен код њих 345.

Борбу са ковидом 19 изгубило је још 12 људи, а од почетка епидемије преминуле су 382 особе.

Број активних случајева је 3.911, а на респираторима је 139 пацијената.

Укупан број регистрованих случајева у Србији је 18.073, а укупно је тестирано 487.378‬ људи.

Погоршава се ситуација у Шапцу, где расте број оболелих. Према последњим информацијама Завода за јавно здравље у Шапцу, број позитивних на коронавирус на територији тог округа у односу на јуче увећан је за 107, од тога 78 новозаражених је у Шапцу.

Тренд троцифреног броја оболелих настављен је у Војводини и током претходна 24 сата регистровано је нових 126 случајева оболелих од ковида 19. Присуство вируса се евидентира у свим војвођанским окрузима, а највећи број оболелих бележи се у Јужнобачком округу и граду Новом Саду.

Строже мере од данас су на снази и у Нишу. Према одлуци Градског кризног штаба од данас се у Нишу примењује сет мера за спречавање ширења епидемије које се односе на обавезну употребу маски у затвореном простору и држање дистанце од два метра.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је за РТС да подаци од претходне ноћи не охрабрују, као и да је током јучерашњег дана и протекле ноћи само у Београду било више од 3.000 прегледа. Поручио је да ти подаци показују како се ми понашамо и како се лично боримо против коронавируса.

Најавио је да због попуњености капацитета од понедељка и Институт за реуматологију постаје ковид болница.

Ступио је на снагу нови правилник за послодавце и запослене са превентивним мерама за спречавање ширења епидемије коронавируса.