Вучић: Сутра одлуке Кризног штаба, ја сам за полицијски час

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће Кризни штаб сутра донети мере за викенд, које ће бити пооштрене, али вероватно неће бити полицијског часа.

Александар Вучић је на конференцији за новинаре рекао да се без ванредног стања не може уводити забрана кретања, напомињући да ће премијерка Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар са Кризним штабом донети одлуке.

Он је истакао да је Београд највећи проблем и да се број оболелих повећава. 

"Сутра ће бити штаб на којем ће бити донете коначне мере за петак, суботу и недељу. Свакако ће бити пооштравања мера за Београд", рекао је председник.

Указао да и даље сматра да је полицијски час неопходан, имајући у виду тежину ситуације и да у болницама више нема места.  

"Желим да кажем грађанима Србије да сматрам да је једини спас, једино решење забрана кретања, јер то доноси брзо оздрављење, а овако плашим се да идемо на руку свима који желе да се додворе људима", рекао је председник.

Вучић је рекао да ће грађани бити сутра обавештени о мерама, скраћењу радног времена клубова и осталог и пооштравању спровођења казни за неношење маски... 

"Ми немамо лек за корону, а немамо ни вакцине, имамо само солидарности за лекаре који дају све од себе", указао је Вучић.

"Лек нису каменице, ни Молотовљеви коктели. То је оружје и наноси повреде свима нама", навео је председник и позвао грађане да се понашају дисциплиновано, јер у Београду више нема решења. 

Напоменуо је и да се најтеже ствари дешавају после четири-пет дана, тако да је јасно да то нема везе ни са изборима ни са дербијима, већ са недовољном одговорношћу и недисциплином.