Радојичић за РТС: Арена ће после подне бити спремна да прими прве пацијенте

Због повећаног броја оболелих, од данас се и спортска дворана Арена на Новом Београду претвара у ковид болницу. Свакодневно, највећи број заражених бележи се у престоници, зато од данас почиње и изрицање казни за неношење маски у затвореном простору и јавном превозу. Са 5.000 динара кажњаваће се свако ко прекрши ту обавезу. Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже за РТС како верује да ће Арена на Новом Београду после подне бити спремна да прими прве пацијенте.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да су у току ноћи људи радили на формирању просторија за пријем пацијената у Београдској арени.

Према његовим речима, војска је дошла са болесничким постељама које ће бити постављене.

"Верујем да ће у поподневним часовима овај простор бити спреман да прими прве пацијенте", нагласио је Радојичић.

Напомиње да је суштина у томе да се простор опреми тако да може да прими пацијенте који би требало да буду примљени и да ће се видети који ће тип то пацијената бити.

"Сигурно је да ће тежи пацијенти морати да буду ближе интензивним негама, али не као у претходном периоду када су били асимптоматски", истакао је Радојичић.

Истиче да је јуче ситуација била задовољавајућа и да све већи број људи носи маске.

"Јутрос од седам часова наше комуналне службе су заједно са инспекцијом Министарства здравља на терену и контролисаће. Није суштина у казнама, суштина је да будемо свесни да ако се придржавамо мера данас, за седам до десет дана имаћемо мање потребе да формирамо овакве болнице и да обезбеђујемо постеље за пацијенте. Тамо где будемо морали кажњаваћемо", истакао је Радојичић.

Циљ није, наводи, да се провери 10.000 објеката и 1.300 аутобуса и превозних средстава.

"Суштина је да избором исконтролишемо и пошаљемо поруку бахатим људима да то не смеју да раде због себе и околине. Биће адекватан број људи који ће контролисати", напоменуо је Радојичић.

Наводи да је ноћас 130 објеката контролисано, вече пре тога, и синоћ и прексиноћ су пронађена два објекта да раде после 23 сата и добили су мандаторне казне.

Преко друштвених мрежа, напомиње, с одређени број дезинформација дели на неадекватан начин и стиче се илузија да се то дешава пуно.

"У претходна два дана то се није пуно дешавало. И јуче и прекјуче су нађена по два објекта да су прекришила меру да раде после 23 часа и мандаторно су кажњени", нагласио је Радојичић.