Коронавирусом заражене још 193 особе, једна преминула

Према последњим информацијама, у Србији су коронавирусом заражене још 193 особе. Ковид 19 однео је још један живот.

У последња 24 часа тестирано је 8.495 људи, а вирус је регистрован код њих 193.

Број активних случајева је 1.068, а на респираторима је 26 пацијената.

Укупно је од почетка епидемије у Србији преминуло 265 људи, а коронавирус до сада је потврђен код 13.565 особа.

Заменица директора Инфективне клинике Ивана Милошевић рекла је за РТС да је на клиници у сваком тренутку 90 болесника, а у Пријемној амбуланти дневно се прегледа 300 пацијената.

Апеловала је на грађане који сумњају да су заражени коронавирусом да иду у ковид амбуланте при домовима здравља, где се ради примарна тријажа.

Клиничко-болнички центри "Др Драгиша Мишовић", Звездара и Земун поново ће примати ковид пацијенте. Та три клиничко-болничка центра неће комплетно бити претворена у ковид болнице, већ ће по једна болничка зграда у тим здравственим установама бити предвиђена за пријем ковид пацијената, како би се помогао рад ковид болница – Инфективне клинике, ВМЦ Карабурма и КБЦ "Бежанијска коса".

Општина Рашка је донела одлуку о хитним превентивним мерама због погоршане епидемиолошке ситуације у окружењу, а ради смањења ризика од ширења заразе.

Председник Александар Вучић поручио је да грађани Србије морају бити одговорнији и дисциплинованији кад је реч о заштити од коронавируса, те истакао да не искључује могућност од увођења мера ако то не буде тако.