Улазак у Србију без негативног теста, али уз упозорење

Влада Србије усвојила је предлог Кризног штаба о слободном уласку свих лица у Републику Србију без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије. Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења.

На седници Владе усвојен је предлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид 19 о отварању граничних прелаза и слободном уласку свих лица у Републику Србију, без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Тестирање на лични захтев коштаће 6.000 динара на територији целе Републике Србије, док ће за студенте и малолетна лица тестирање и даље бити бесплатно, наведено је у саопштењу.

Кризни штаб је то препоручио Влади Србије пре два дана, а на основу анализе тренутне епидемиолошке ситуације.

Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да улазе на територију на којој вирус још циркулише, као и начини превенције инфекције.

Премијерка Србије Ана Брнабић је, најављујући данашњу седницу Владе, рекла да одлука Владе неће бити политички мотивисана, већ да ће бити донета на основу става струке.