Још 89 новозаражених, од којих је 30 у Врању

У последња 24 часа забележено је 89 случајева заразе коронавирусом, од којих је 30 у Врању. Борбу са ковидом 19 изгубиo je 1 пацијент.

Од јуче у 15 часова тестирано је 4.113 особа, од којих је 89 било позитивно на коронавирус. У Врању је 30 заражених. На респиратору се тренутно налази 16 особа.

До сада је од ковида 19 излечено 4.799 пацијената. 

Епидемиолози упозоравају да би, уколико наредних дана буде растао број новозаражених, поново могле да се уведу рестриктивне мере.

Премијерка Ана Брнабић је за сутра заказала састанак Кризног штаба.

"Сада не планирамо никакве нове мере, али апелујем још једном на све – криза није готова. Изашли смо из најгорих времена и можемо да живимо колико-толико нормално, али и даље морамо да носимо маске, да пазимо на дистанцу", рекла је премијерка.

Јуче је неочекивано број заражених порастао, а разлог је ново жариште у Врању, где је поново отворена ковид болница. Највећи број заражених је из фабрике намештаја, која је затворена пре неколико дана.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је рекао да би ситуације у Лесковцу и Врању требало да опомену целу Србију и све радне организације и производне погоне. Наглашава да је потребно спровођење свих превентивних мера и да не сме доћи до опуштања.  

Председник Србије Александар Вучић нагласио је да је ситуација под контролом све док је број новооткривених у односу на број тестираних мањи од два одсто и истиче да би, да није било Врања, тај број био значајније испод два одсто.