Министарство: Без већих проблема у домовима за старе

Након појаве коронавируса у Дому за старе у Земуну, у осталим домовима у Србији нема никаквих проблема нити случајева обољевања од коронавируса, наводе у Министарству рада.

По добијању информације да се у Дому на Умци појавио коронавирус, корисници су прегледани и испоставило се да је проблем бактериолошке природе, кажу за Танјуг у Министарству.

Корисници су почели да пију антибиотике, немају температуру, али је обављено тестирање како би постојала сигурност да се не ради о коронавирусу.

Што се тиче обољевања корисника и особља у Дому за старе "Доживети стоту", у Министарству наводе да су предузели све мере, а Градски завод за јавно здравље донео је одлуку да ти корисници буду одмах изоловани.

У међувремену су тестирани и остали радници и корисници и испоставило се да је њих шест било позитивно, иако нису имали никаквих симптома, кажу у Министарству.

Сви радници су у изолацији и њихово стање ће се пратити.

У Министарству наводе да ће осталих 11 корисника бити пребачено у други Дом који је потпуно одвојен и да ће бити под посебним надзором, иако су негативни на корона вирус.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је синоћ да се стање оболелих прати из часа у час.

Рекао је да се раније регистровани радници који су позитивни на коронавирус налазе у изолацији, док су корисници дома који су такође позитивни на тај вирус смештени у болнице.

У Србији постоји 74 државна дома и 227 приватних.