Пет порођаја током ноћи у "Народном фронту", две труднице имају коронавирус

Тренутно се у ГАК "Народни фронт" налазе две пацијенткиње са коронавирусом, са оптерећеним анамнезама, рекла је проф. др Ана Митровић Јовановић. Клиника ради, а у последња 72 сата имали су 59 порођаја.

Проф. др Ана Митровић Јовановић је рекла да је у "Народном фронту" протекла ноћ била мирна, са свега пет порођаја. Међутим, последња 72 сата имали су 59 порођаја, 15 царских резова.

"Сходно околностима, органзовани смо по ванредном режиму, примамо све пацијенткиње у активној фази порођаја, труднице које имају било какав озбиљан проблем и гинеколошке пацијенткиње које имају озбиљна крварења или болове", наводи докторка.

Клиника је и јуче дезинфикована. Иначе, како је пре два дана саопштено, 75 здравствених радника је удаљено с посла, од којих је 46 било позитивно на коронавирус. Докторка Митровић Јовановић је рекла да је у међувремену утврђено да су још два члана особља позитивна на овај вирус.

У Фронту се налазе две труднице које су, такође, позитивне и имају оптерећене анамнезе. Оне су у око 34, 35. недељи трудноће и засад се добро осећају. Очекује се да ће једна ускоро бити порођена, с обзиром на акушерске индикације.

Докторка је истакла да пацијенткиње верују лекарима и дугогодишњем искуству "Народног фронта" и да су спремне да им укажу поверење и повере свој живот и живот детета.

Пацијенткињама је поручила да не иду у болнице ако за то не постоји потреба и да редовне контроле одложе за две, три недеље.