У Ћуприји ће сви здравствени радници бити тестирани на коронавирус

У Поморавском округу највећи број заражених Ковидом-19 је у општини Ћуприја. Из градског штаба за ванредне ситуације наложено је Заводу за јавно здравље да на вирус тестира све запослене у Општој болници, Дому здравља и Заводу за јавно здравље.

На позив Синдиката здравствених и фармацеутских радника данас је у десет сати минутом ћутања одата пошта преминулом лекару из ћупријске болнице.

Др Горан Иванковић, специјалиста урологије, изгубио је битку са вирусом.

Колеге су упутиле апел да жртве међу здравственим радницима не смеју бити безимене јер су на првој линији фронта у борби против вируса.

Тачан број лекара и медицинског особља који су позитивни на коронавирус се не зна. Већина инфицираних код којих је вирус потврђен у епидемиолошкој анкети је навела податак да су се заразили контактом ван болнице и управо то је био један од разлога због кога се градски штаб за ванредне ситуације одлучио да препоручи свеобухватно тестирање.

Приоритет при узорковању поред оних са јасном клиничком сликом требало би да буду запослени на одељењима где је потврђено да је медицинско особље позитивно на вирус.