Данас без конференције за новинаре лекара у 15, епидемиолошки подаци на сајту Министарства здравља

У Србији је регистровано укупно 28 смртних случајева од Ковида-19, пошто је, према последњим подацима са јучерашње редовне конференције, преминуло још пет особа. Забележено је још 160 случајева заразе коронавирусом, па је укупан број инфицираних 1.060. У 18 сати је састанак кризних штабова, након којег ће се председник Србије Александар Вучић обратити јавности.

14.40У српским срединама на Косову je 13 заражених, а највише на северу, где је до сада је 12 особа заражено коронавирусом, пренео је РТС-у доктор болнице у Митровици Златан Елек, додајући да су у тој установи на лечењу два пацијента.

14.07 - У последња 24 часа Прекршајни суд у Нишу изрекао је шест новчаних казни у распону од 50.000 до 55.000 динара, због кршења мере забране кретања за време полицијског часа. 

14.00Билборди подршке здравственим радницима постављени су испред здравствених установа у Београду у којима се лече оболели од Ковида-19. 

13.35 - Представници кинеске компаније "Шангдонг" која је у Србији ангажована на неким од највећих инфраструктурних пројеката, донирали су 5.000 заштитних маски Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре.  

13.25 - Стручњаци из Кине посетили Геронтолошки центар - Дом Бежанијска коса, како би сагледали све мере које је спровела влада у циљу заштите најстаријих грађана и предложили евентуалне додатне мере које би унапредиле стање, саопштило је Министарство за рад. 

13.20 - Полицијска пратња камиона у транзиту од данас је укинута, рекла је министарка  грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и додала да ће то омогућити бржи превоз робе до крајњих купаца. Министарство је покренуло иницијативу ка Словенији и Хрватској да и они донесу исту меру. 

12.45 - Још један авион са медицинском опремом из Кине слетео у Београд. Стигло је још 14 милиона маски и 14 стручњака који ће помоћи да инсталирамо две машине које смо купили од од кинеске фирме "Helath care", како би правили маске сами. Капацитет две машине је 192.000 маски на дан.

12.40 - Конференција за новинаре лекара из Кризног штаба данас неће бити одржана, јер је предвиђено обраћање председника Вучића после састанка са премијерком и кризним штабовима. Епидемиолошки подаци биће објављени у 15 сати на сајту Министарства здравља и covid19.rs.

11.55 - Хала 1 Новосадског сајма спремна је за прихват и смештај лица заражених коронавирусом са лакшом клиничком сликом, уколико се за тим укаже потреба. Капацитет привремене болнице је око 1.000 места.

11.50 - Управа за извршење кривичних санкција саопштава да су се у одређеним медијима појавиле полутачне и непроверене информације у вези са бројем заражених у Окружном затвору у Лесковцу и наглашава да је код једног припадника Службе за обезбеђење утврђено присуство тог вируса. У затворима нема инфицираних осуђеника, наводи се у саопштењу.

11.00 - Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је разговарао са руским колегом Сергејем Лавровим, који му је пренео да Русија спрема помоћ Србији, која ће ускоро стићи.

10.40  - Пуштена новинарка Ана Лалић, која је синоћ приведена у Новом Саду и којој је по налогу тужиоца одређена мера задржавања од 48 сати, незванично сазнаје РТС.  

10.00 - Влада Србије донела је Уредбу према којој се за време ванредног стања, проглашеног 15. марта, суђење може одвијати путем видео-конференцијске везе, ради спречавања ширења коронавируса. 

09.45 - Град Београд је обавио контролу свих 152 приватна дома за старе, рекао је заменик градоначелника Горан Весић и истакао да је, осим у старачком дому "Доживети стоту", тешка ситуација у још једном приватном дому у коме тренутно борави 20 корисника.

09.30 - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да се на сајту тог министарства и на вајбер заједници налазе детаљне одлуке које се тичу грађана, послодаваца и социјалне заштите. 

09.15 - Радници ЕПС-а који очитавају бројила имају заштитну опрему и они су на терену. Позив грађанима да сами очитају бројило односи се на индивидуалне стамбене зграде, куће, тамо где су бројила унутра, рекао је за РТС директор за снабдевање ЕПС-а Радован Станић. 

08.25 - Авион Ер Србије А319 полетео је јутрос из Београда за Париз и Амстердам одакле ће вратити наше држављане у земљу.

08.20 - Видећемо да ли ћемо да предузимамо нове мере, постоје још неке које ћемо данас размотрити, рекла је премијерка и поново упозорила да ће нас скупо коштати свака недисциплина.

08.05 - Влада ће данас на молбу председника повући уредбу којом је било прописано да су за давање информација о коронавирусу задужени Кризни штаб и особе које штаб овласти, рекла је за РТС премијерка Ана Брнабић.  

07.00 - Први смртни случај од коронавируса у српским срединама на Косову и Метохији. Преминуо је младић из Лепосавића који се лечио у Клиничком центру у Нишу. 

06.15 - Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић одржаће у 18 сати седницу са оба кризна штаба, након које ће се председник Вучић обратити јавности. 

06.00 - Најављена су интензивнија тестирања, широм земље отварају се амбуланте за Ковид-19 при Домовима здравља. 

У националној референтној лабораторији Института "Торлак" до сада је укупно 4.371 тестирана особа испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

Хоспитализовано је укупно 648 пацијената, а на респираторима су укупно 72 особе. 

Наредних дана интензивније ће се радити тестирања на коронавирус са циљем да се спречи даље ширење болести, рекла је заменица директора "Батута" Дарија Кисић Тепавчевић 

За 18 сати заказан је састанак кризних штабова, након којег ће се председник Србије Александар Вучић обратити јавности.

У Србији је почео да ради Тест самопроцене на Ковид-19, а широм земље отварају се амбуланте за Ковид-19 при домовима здравља.

На Београдском сајму тренутно је 49 пацијената. Oсамнаест је отпуштено и биће у кућној изолацији још четири недеље.

Војска је почела да поставља кревете у Хали спортова на Новом Београду, а данас ће поставити у Пиониру, а у суботу у Арени.

Влада је одлучила да се у циљу спречавања ширења коронавируса затворе све кладионице, коцкарнице, фризерски и козметички салони.  

У Београд је слетео авион са више од 140 српских држављана из Аустрије и Аустралије, као и авион са 81 особом из Подгорице