Затварају се кладионице, фризерски и козметички салони и теретане

Владе Републике Србије донeла је најновије одлуке у вези са спречавањем ширења коронавируса – затварају се фризерски и козметички салони, фитнес клубови и теретане, као и кладионице, коцкарнице и аутомат клубови. Oдлучено је и да заставе на свим јавним институцијама од данас па до даљег буду спуштене на пола копља.

Забрањујe се у потпуности рад свих објеката и делатности које подразумевају близак физички контакт, као што су фризерски и козметички салони, фитнес клубови и теретане.

Донета је одлука о затварању свих кладионица, коцкарница и аутомат клубова и они од данас своју делатност могу обављати искључиво електронским путем.

С обзиром на специфичне потребе које тренутна ситуација намеће, одлучено је за одређена занимања кућна самоизолација важи 14 дана, уместо 28. Ово се односи на здравствене раднике, затворске чуваре, као и припаднике Министарства унутрашњих послова и Војске.

Битно је нагласити да се овом одлуком не нарушава здравље припадника ових професија, већ се превентивно продужење кућне самоизолације на њих неће односити. Своје радне задатке обављаће уз потпуну заштитну опрему и њихово здравствено стање ће се редовно пратити, саопштила је Влада.

Влада је одлучила да заставе на свим јавним институцијама од данас па до даљег буду спуштене на пола копља.

Влада Србије наставиће да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са коронавирусом и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака, додаје се у саопштењу

Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно што пре из ове битке изашли као победници, закучује се у саопштењу Владе.