Брнабић дочекала нову помоћ за Србију – "порука солидарности и заједништва"

Још један авион са медицинском помоћи и опремом за Србију у борби против коронавируса слетео је на београдски аеродором, а дочекала га је премијерка Ана Брнабић, која је поручила да се вечерас шаље порука солидарности и заједништва.

Медицинска опрема и помоћ допремљена је из Кине, а трошкове превоза сноси ЕУ, док је у организацији помогао Развојни програм УНДП.

Са премијерком опрему су на аеродрому дочекали амбасадорка Кине Чен Бо, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, стална представника УНДП у Србији Франсин Пикап, као и представник компаније ХБИС.

"Ако могу да кажем да постоји једна порука коју шаљемо вечерас, то је порука солидарности и заједништва. Ово је прелеп пример како свет постаје једно у тешким временима", рекла је Брнабићевa.

Авион је довезао медицинску опрему, респираторе, кличнике и транспортне, заштитну опрему, маске, као и тестове за Ковид-19.

Део опреме куплила је Србија, а део су донирале Кина и кинеске приватне компаније.

Амбасадорка Кине Чен Бо је рекла да ХБИС донира медицински материјал и опрему који су најпотребнији у борби против вируса. 

"Они на овај начин показују своју одговорност према српском друштву, у којем раде и живе", рекла је Чен.

Она је додала да је веома радује што се све више људи слаже да је солидарност најважнија у борби против Ковида-19.

"Солидарност је снага", закључила је амбасадорка Кине.

Директор компаније "ХБИС Србија" Сонг Сихаи је премијерки Брнабић пренео речи председника ХБИС Групе Ју Јонга, који је поручио: "У овом тренутку, иако се налазим у Кини, моје срце је у Србији."

Шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици изјавио је вечерас да је ЕУ сада, када вирус напада читаву Ервопу и угрожава животе људи и привреде држава, ту да пружи подршку и помогне грађанима Србије, када је то најпотребније.

"У тешким временима оно што је позитивно је солидарност свих нас да помогнемо. За ЕУ солидарност је део нашег ДНК", рекао је Фабрици на аеродрому.