Четврта жртва коронавируса у Србији, почела дистрибуција 2,5 милиона маски

Коронавирус у Србији однео је четврту жртву, преминула је жена која је била радник Дома здравља у Нишу. Према последњим подацима, у Србији су коронавирусом заражене 303 особе, међу којима и две бебе. Почела је дистрибуција 2,5 милиона маски апотекама.

14.35 – Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић председавали су седници Кризног штаба.  

13.40 – Влада Србије отворила је контакт центар за пријаву притужби на рад банака у вези са исплатом пензија.

13.34 – Авион "Ер Србије" А320, који је вратио српске држављане из Истанбула слетео је на београдски аеродром "Никола Тесла". Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је за сутра у плану лет за Лондон.

13.00 – Београд је највеће жариште коронавируса, а затим Ниш и Ваљево, изјавио је председник. Додаје да ће држава гледати да ускоро изађе са новим мерама за та три града.

12.30 – Председник Александар Вучић истакао је да се припрема велики и озбиљан пакет мера за привреднике, који ће имати значајну помоћ државе. Најавио је да ће се уложити више милијарди евра у приватни сектор. 

11.40 – Прекршајне казне за оне који не поштују мере забране ограничења кретања у време важења ванредног стања крећу се од 50.000 до 150.000 динара, а могу да буду замењене и затворским казнама. До сада су прекршајни судови казнили више од 150 лица са више од седам милиона динара.

11.30 – Четврта жртва коронавируса у Србији, жена која је преминула у Нишу, била је радник нишког Дома здравља, потврђено је РТС-у у тој установи.

10.55 – Почела је испорука квасца произведеног у Србији трговинама и пекарама. Квасац ће моћи да се купи у следећим продајним ланцима и маркетима: "Делезе", "Гомекс", "PerSu", "Арома маркети", ДИС, "Дима Велика Плана", "Подунавље Бaчка Паланка", "Еуропром Ваљево", "Микромаркет", као и у "Лидлу". 

10.35 – Дистрибуција заштитних маски по апотекама широм Србије почела је јутрос, а у првој тури достављено је 2,5 милиона маски које су набављене из Kине. "То значи да ће од данас, а најкасније од сутра ујутру, свака апотека у нашој земљи, чак и оне у најудаљенијим местима бити снабдевене маскама", пише у информацији Министарства финансија.

10.30 – Још један авион "Ер Србије" вратио се ноћас из Париза, а полетео је авион за Истанбул одакле ће вратити српске држављане. Током дана други авион ће ићи у Ларнаку и у повратку покупити путнике из Солуна, наводи министар спољних послова Ивица Дачић.

09.45 – На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине тренутно се лечи 14 пацијента оболелих од коронавируса. Четири пацијента су у тешком општем стању и налазе се на механичкој вентилацији, а код једног од њих примењен је и поступак хемодијализе, наводи директорка тог центра проф. др Едита Стокић. 

09.40 – Влада Србије донела је решење којим је 2,2 милијарде динара пренето Министарству финансија на име трансфера Републичком фонду здравственог осигурања ради ублажавања последица болести Kовид-19, објављено је у Службеном гласнику. 

08.50 – Исплата другог дела пензија за фебруар почиње данас. Народна банка Србије дала је инструкције како да старији од 65 година, којима је због епидемије коронавируса кретање забрањено, дођу до својих пензија.

08.05 – Министар здравља апелује још једном на грађане да буду без контаката, код својих кућа и да послушају савете стручњака.

08.04 –  Две бебе које су заражене коронавирусом су добро, без икаквих проблема, наводи Лончар за РТС.

08.02 – Шездесетогодишња жена у Нишу четврта је жртва коронавируса. Министар здравља Златибор Лончар каже за РТС да је жена била дугогодишњи нерегулисани дијабетичар, као и да је преминула јуче у поподневним сатима и да је била на респиратору од 21. марта. 

6.00 – У Србији су 303 особе заражене коронавирусом, а до сада су три изгубиле живот.

На болничком лечењу су 152 особе заражене коронавирусом. На респираторима је 21 пацијент.

У току јучерашњег дана регистроване су нове 54 заражене особе, што је укупан број подигло на 303, међу којима су и две бебе – једна стара свега 28 дана.

Током уторка, забележен је и први случај заразе у Влади Србије, док су на територији Косова и Метохије заражене 63 особе.

Од коронавируса до сада је излечено 15 особа, међу којима и једна девојка која болује од дијабетеса.