Војска поставља кревете на Београдском сајму за смештај оболелих

У хали 1 Београдског сајма Војска Србије почела је да поставља кревете за смештај оболелих од Ковида-19 са најблажом клиничком сликом.

На Београдском сајму биће омогућен пријем 3.000 пацијената чије ће кретање и боравак у том простору такође контролисати војска.

На постављању кревета ангажовани су и официри и запослени у Министарству одбране.

Министар одбране Александар Вулин, који се са члановима Колегијума укључио у "ланце" који су формирани, како би што пре истоварили војничке кревете, истакао је да, у складу са наређењима која су добијена, Војска Србије обавља све своје задатке.

"Данас се налазимо у хали Београдског сајма где смо припремили око 3.000 кревета и постеља за лакше оболеле, који би се у случају проширења коронавируса лечили баш овде. Све што Војска ради, ради по наређењу Владе Републике Србије и врховног команданта Војске Србије и, наравно, у складу са наређењима које даје Кризни штаб Владе Републике Србије, стручњаци и стручни тим", рекао је Вулин.

Према његовим речима, на Сајам ће доћи и лекари из Кине, стручњаци, да кажу како то све изгледа и да ли је потребно нешто променити или додатно урадити.

"Ми као Војска Србије бићемо спремни да изађемо у сусрет свакој потреби и да обезбедимо све што је потребно да би се овде лечили људи. Исто што радимо овде, ми смо спремни да урадимо и у било ком граду у Србији, у складу са потребама и како буде наложио кризни штаб Владе Републике Србије", истакао је министар одбране.

Пуковник Љубиша Стошић, начелник Одељења за оперативне послове у команди Команде за обуку, изјавио је да ће задатак који је добијен бити извршен у току овог дана.

У Хали 1 Београдског сајма јединице АБХО извршиле су превентивну дезинфекцију простора где је у току постављање кревета.