Друга жртва коронавируса у Србији, из Шангаја стигао други авион са медицинском опремом

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је од коронавируса у Србији умрла још једна особа. То је друга смрт од Ковида-19 у Србији. У Републици Србији је до осам часова 22. марта 2020. године регистровано укупно 188 потврђених случајева Ковида-19, саопштило је Министарство здравља.

13.20 – На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине деветоро пацијената лечи се од коронавируса. Код два пацијента лечење захтева примену механичке вентилације и они су у веома тешком општем стању, док је стање осталих оболелих задовољавајуће.

13.05 – Из Завода за јавно здравље у Крушевцу РТС-у је потврђено да су два пацијента из тог града инфицирана коронавирусом. То су први случајеви Ковида-19 у Расинском округу.  

13.00 – Директор полиције Владимир Ребић изјавио је за Радио Београд 1 да се апсолутна већина пензионера придржава мера забране кретања. 

11.45 – На београдски аеродром слетео и други авион из Шангаја са медицинском опремом. 

11.30 – Прва жртва заразе коронавирусом на КиМ. Од Ковида-19 преминуо 85-годишњи мушкарац у Подујеву.

11.00 – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је за РТС да ће Министарство објавити списак послодаваца који су кршили закон за време ванредног стања.

10.40 – Министар здравља Златибор Лончар рекао да је од коронавируса у Србији преминула још једна особа. Умрла је бака стара 92 године која је била на респиратору. 

10.27 – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је свим српским држављанима у иностранству који желе да се врате у земљу да, ако не морају, не крећу ка Србији. Сви који дођу биће смештени у карантин у Моровићу и неће бити изузетака, истиче Дачић.

10.10 – Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић каже да ће од сутра грађани који имају радну обавезу и радни налог да могу да се крећу и у ванредном стању моћи да користе посебне линије градског превоза, а информација о томе вечерас ћe бити истакнута на сајту Града Београда и ГСП-а.

10.00 – На КиМ 31 особа заражена коронавирусом, преноси РТК 2

08.50 – "Процењујем да ће следећа недеља бити доста озбиљна. Да ће се дистрибуција згуснути и да ће повећање дневно ићи до 30 или 40 особа", каже за РТС епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

08.25 – На три месеца замрзнута су сва плаћања. То важи и за грађане и за привреду. Забрањена су сва извршна решења о наплати кредита, изјавила за РТС гувернер Народне банке Јоргованка Табаковић. 

08.18 – Имамо укупно 390 кревета за збрињавање оболелих од Ковида-19. Имамо и 80 постеља за децу, али срећом за сада код нас нема оболелих малишана, рекао је др Савић. Три пацијента већ су отпуштена из болнице. 

08.12 У КБЦ "Др Драгиша Мишовић" тренутно је смештен 31 пацијент оболео од Ковида-19. Један 41-годишњак је на интензивној нези, али је за сада избегао стављање на респиратор, каже за РТС др Предраг Савић, заменик директора тог београдског клиничко-болничког центра. 

08.02 – Од последњег извештаја до осам часова, 22. марта 2020. године, тестирани су узорци 28 особа од којих je 17 позитивнo и 11 негативнo на нови коронавирус.

Од 17 потврђених случајева од последњег извештаја, њих 11 је хоспитализовано, али без компликација, доброг општег стања, док њих шест има лакшу клиничку слику и налазе се у кућним условима. У националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 700 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

07.15 – Отворено је више од две хиљаде продавница широм Србије где пензионери могу да обаве потребну куповину намирница и других производа. 

Министар за трговину Расим Љајића рекао је да је интересовање старијих грађана било веће од очекиваног, али је организација била добра.  

Шест особа које су прекршиле забрану кретања признале су кривицу и закључиле споразуме са тужилаштвом на основу којих су осуђени на условне казне од шест месеци затвора с роком провере од две године. Једна особа која је прекршила меру самоизолације је такође закључила споразум и осуђена је на кућни затвор од четири месеца, јавља Танјуг.