На Инфективној клиници КЦВ лечи се шесторо пацијената оболелих од коронавируса

На инфективној клиници Клиничког центра Војводине (КЦВ) тренутно се лечи шесторо пацијената оболелих од коронавируса, од чега су два у бољем општем стању и они су практично у фази опоравка, док су три пацијента смештена у јединици интензивног лечења, уз примену механичке вентилације. Један од њих је и даље у критичном здравственом стању, изјавила је директорка КЦВ проф. др Едита Стокић.

Едита Стокић је изјавила да је међу шест пацијената који се лече у Клиничком центру Војводине и раније оболели пацијент из Опште болнице у Панчеву, који је јуче после подне допремљен на Инфективну клинику КЦВ, где ће његово лечење бити настављено.

"Лечење свих ових пацијената је под строгим 24-часовним мониторингом мултидисциплинарног тима лекара и других обучених здравствених радника и биће настављено по свим алгоритмима и протоколима за лечење оваквих пацијената", рекла је др Стокић.

Подсећа и на све мере превенције које сваки грађанин сам може да предузме и апеловала на све да их се најстроже придржавају, како би дали прилог спречавању даљег ширења вируса и повећавања броја оболелих.

"С друге стране, уколико пацијент има повишену температуру неопходно је да се одмах телефоном јави одговарајућој служби, али и да одмах, самоиницијативно, спроведе мере самоизолације", нагласила је Стокићева.

Подсећа и на обавезу свих оних који су добили мере ограничења кретања односно самоизолације да те мере строго поштују.