У Србији 65 заражених коронавирусом, 8.000 у самоизолацији

Према последњим информацијама, у Србији је регистровано још осам особа заражених коронавирусом, чиме је укупан број заражених повећан на 65. Издато 8.000 решења о самоизолацији, изречено осам прекршајних пријава. Председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић у 20 часова о новим мерама за спречавање ширења заразе. Пренос обраћања можете пратити на РТС 1, Интернет порталу и Радио Београду 1.

17.10 - Косовски министар здравља Арбен Витија рекао је да до сада на Косову коронавирусом заражено укупно 17 особа, као и да је до сада тестирана 271 особа, јављају приштински медији.

16.30 - Народна банка Србије усвојила је одлуке којима се прописује мораторијум на отплату кредита.

15.30 - Министарство унутрашњих послова отворило је посебну имејл адресу – infokoronavirus@mup.gov.rs и телефонску линију – 011/2741-580 на којима грађани могу добити све информације из надлежности МУП-а везане за актуелну ситуацију у вези са епидемијом коронавируса.

15.10Oтказана је данашња конференција за новинаре поводом коронавируса, која је требало да се одржи у 18 сати згради Владе Србије.

14.45 – Сви који могу да раде од куће за време ванредног стања, имају право на пуну плату по важећим прописима, каже министар за рад Зоран Ђорђевић.

14.25 – Ухапшена је још једна особа због сумње да по повратку из иностранства није поштовала решење о самоизолацији.

14.19 – Влада Републике Србије донела је на данашњој седници нове мере у циљу сузбијања ширења вируса Ковида-19.

13.36 – Двојица мушкараца ухапшена јер су на улици у Земуну продавали заштитне маске за лице, саопштио је МУП.

12.30 – Санитарни инспектори до сада су уручили око 8.000 решења о самоизолацији људима који су били у контакту са зараженим особама, навео је директор полиције Владимир Ребић.

12.21 – Премијерка Ана Брнабић рекла је да велики број грађана није озбиљно схватио препоруке и мере Владе и истакла да не искључује могућност да држава вечерас уведе драстичније,"најтеже" мере за спречавање ширења коронавируса.

12.18 – Од 65 потврђених случајева новог коронавируса у Србији, 34 пацијента су на болничком лечењу, 31 пацијент је на кућном лечењу, док су четири особе на респираторима, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

12.15 – Национална служба за запошљавање од данас обуставља непосредни рад са странкама, неће се вршити пријављивање на евиденцију незапослених лица, нити ће се евидентирати обавезно лично јављање тражиоца запослења.

12.00 – Председник Вучић и премијерка Брнабић вечерас у 20 часова саопштиће нове мере које ће предузети Влада у борби против ширења коронавируса.

11.45 – Амбасадорка Кине Чен Бо изјавила је да очекује да кинески стручњаци за борбу против коронавируса стигну у Србију до краја недеље, а председник Александар Вучић захвалио је на помоћи и подршци коју Кина пружа Србији и свим нашим грађанима.

11.20 – Портпарол кинеског Министарства спољних послова Генг Шуанг поручио је да Кина чврсто стоји уз Србију у борби против коронавируса и да ће та земља у Србију послати стручњаке и медицинску опрему.

11.15 – Дирeктор Клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је да је пет нових немачких респиратора стигло у КЦС.

10.00 – Грађани продужење регистрације својих возила у наредном периоду могу обављати искључиво на техничким прегледима у овлашћеним сервисима. Уколико имају потребу за издавањем новог документа, могу се обратити на upravazaupravneposlove@mup.gov.rs.

09.10 – Mинистар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са генералним директором СЗО Тедросом Адханом Гебрејесусом, који је обећао да ће СЗО упутити неопходну помоћ Србији.

08.05 – Још осам случајева коронавируса у Србији.

08.00 – Почела настава на даљину на РТС 3 и РТС Планети.

07.50 – Од данас не раде шалтери МУП-а. Истекла документа важе. Грађани који имају потребу за издавањем новог документа могу се обратити електронским путем на имејл адресу upravazaupravneposlove@mup.gov.rs

Од последњег извештаја до осам часова, 17. марта 2020. године тестирани су узорци 19 особа од којих je осам позитивних и 11 негативних на нови коронавирус.

У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док је пет особа задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

У националној референтној лабораторији Института "Торлак", до сада је тестирано укупно 335 особа које су испуњавалe критеријуме дефиниције случаја.

Премијерка Ана Брнабић позвала је председника Александра Вучића да присуствује седници Владе која ће бити одржана данас у 18.30.

Због коронавируса у Србији је проглашено ванредно стање.

Према јучерашњем извештају, у Србији је било укупно 57 заражених особа.