Вучић се састао са патријархом Иринејом, поглавар СПЦ поручује да се живот мора чувати

Председник Александар Вучић састао се са патријархом СПЦ Иринејом у Палати "Србија".

Разговор са поглаваром СПЦ један је у низу данашњих састанака председника Републике, пре него што у 20 сати, како је најављено, саопшти које ће мере предузети, у складу са уставним овлашћењима с циљем сузбијања ширења коронавируса.

Патријарх Иринеј је после састанака позвао све да буду дисциплиновани и да слушају оно што им надлежни предлажу. Живот је нешто најважније и живот се мора чувати, рекао је патријарх.

Рекао је да верује да и молитва може много да помогне.

Према речима патријарха, слушање савета и дисциплина је једини пут да се одупремо овом великом искушењу.

Након састанка са патријархом, а пре обраћања јавности, председник ће од 19 сати председавати састанку Кризног штаба за сузбијање Ковида-19 и Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица коронавируса по привреду, а затим ће се обратити јавности.

Раније данас, председник и премијерка Ана Брнабић састали су се са представницима Министарства одбране, Министарства здравља, Министарства унутрашњих послова, безбедносних служби, Града Београда и других институција које учествују у борби против коронавируса.

Такође, Вучић је јутрос у Београду са мађарским премијером Виктором Орбаном разговарао о сарадњи и солидарности у борби против коронавируса.

Данашњи низ састанака уследио је након што је Вучић синоћ примио процену Министарства одбране да ризици и претње поводом пандемије коронавируса захтевају доношење хитних мера из надлежности председника Србије.