Председник данас доноси одлуку о употреби Војске у цивилне сврхе

Председник Србије Александар Вучић доноси данас одлуку о томе да ли ће бити уведена употреба Војске Србије у цивилне сврхе, сазнаје Танјуг.

Председник је синоћ примио процену Министарства одбране да ризици и претње поводом пандемије коронавируса захтевају доношење хитних мера из надлежности председника Србије.

Министар одбране Александар Вулин је рекао да је сада на председнику Србије да одлучи како и на који начин ће искористити своја уставна овлашћења и ставити све службе у функцију живота и здравља грађана.

Танјуг сазнаје да ће председник данас донети одлуку о употреби Војске Србије у цивилне сврхе.

Вучић је јуче рекао да не искључује могућност увођења ванредног стања.

"Ванредно стање се уводи уколико министар одбране пошаље врховном командату, председнику државе, писмо да је угрожена безбедност државе, затим га шаљемо у Скупштину, али, пошто је забрањено окупљање више од 100 људи, могуће је да председник Србије, председник Скупштине и Владе, заједничким, троструким потписом уведу ванредно стање. Онда знате шта то значи. Ако се уведе ванредно стање нема више кафића, барова, бисокопа, позоришта, већ војска на улице, зна се шта на граници и тако даље", рекао је Вучић.