Забрана уласка у Србију страним држављанима који долазе из Румуније

Влада Републике Србије је на вечерашњој седници донела одлуку да се страним држављанима који долазе из Румуније привремено забрани, односно ограничи улазак у нашу земљу.

У саопштењу Владе је наведено да је то још једна одлука која се директно односи на спречавање ширења коронавируса у Србији.

"Ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, страним држављанима који долазе из Румуније надлежни органи привремено ће забранити, односно ограничити улазак и кретање", наведено је у саопштењу.

Додаје се да се међународни транзитни превоз терета у друмском саобраћају ограничава на период не дужи од 12 часова од момента уласка на територију Републике Србије.

Привремена забрана уласка у Србију остаје за стране држављане који су боравили у Народној Републици Кини, Републици Кореји и Швајцарској, прецизирано је да се она односи искључиво на особе које су боравиле у провинцији Хубеи Народне Републике Кине, граду Дегу и провинцији Северни Гјонгсанг Републике Кореје и кантону Тићино у Швајцарској.

Такође остаје на снази забрана привременог уласка у Републику Србију за стране држављане који су боравили у Италији и Исламској Републици Иран.