Читај ми!

Da li sportistima treba dati prioritet u vakcinisanju?

Izrael namerava da svi njegovi sportisti koji budu učestvovali na Olimpijskim igrama u Tokiju, budu vakcinisani protiv koronavirusa, saopštio je izraelski Nacionalni olimpijski komitet, usred globalne rasprave o tome da li sportistima treba dati prioritetni pristup u vakcinisanju.

Izrael, međutim, trenutno prednjači u svetu u vakcinaciji po glavi stanovnika, pošto je vakcinisao 29 odsto svog stanovništva sa najmanje jednom dozom, preneo je Rojters.

U sklopu vakcinacije protiv korone u Izraelu je već vakcinisano 50 odsto članova delegacije izraelskih sportista koja ide u Tokio, rekla je portparolka Komiteta Rojtersu.

Do kraja maja 2021, svi će biti u potpunosti vakcinisani protiv korona virusa, istakla je ona.

Predstavnik Britanske olimpijske asocijacije rekao je da sa svojim sportistima nisu razgovarali o vakcinacijama i da su im prioritet ranjivi, stariji i radnici na prvoj liniji odbrane.

Američki Olimpijski i Paraolimpijski komitet saopštio je da su se neki sportisti opirali vakcinaciji jer su mnogi pokrenuli pitanja o njenom uticaju na njihove performanse.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah rekao je da, iako će učesnici biti podsticani da se vakcinišu, vakcinacija neće biti obavezna.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се