Борковић на победничком постољу после трке у Маракешу

Душан Борковић завршио је на победничком подијуму на ФИА ТЦР Светском првенству у Маракешу, пошто је другу трку завршио на трећој позицији.

У првој трци, Борковић је имао јако добар старт показавши да је брз и да поседује светски калибар. Међутим, након што га је домаћи аутомобилиста Сами Таофик ударио, дошло је до оштећења задњег дела Душановог аутомобила.

Оштећење је било довољно велико да онемогући безбедан завршетак прве трке на изузетно опасној, уској уличној стази у Маракешу, Африци. Тимска одлука је била да Борковић сачува аутомобил за другу трку где је Борковић бриљирао. 

"Пресрећан сам. Сјајан је осећај наћи се опет на ФИА Светском постољу, а посебно на ускршњи викенд. Чини ми се да ме за Ускрс прати срећа јер сам и пре пар година година донео победу својој земљи у Бахреину такође на светском такмичењу. Велико хвала мом тиму и Хонди на неуморном раду, мојим партнерима, породици и најбољим навијачима на свету - успели смо", изјавио је Борковић после трке.

Ово је Борковићев други ФИА Светски подијум, чинећи га првим Србином да ово постигне. Овог викенда, Душан се истакао као најбржа фабричка Хонда од три које су се такмичиле.

У квалификацијама, Душан је постигао импресиван резултат изједначивши време са високопозиционираним шампионом из Аргентине, који се сматра једним од најбољих тркача света. Душанова способност да се такмичи на овом нивоу потврђује његову изузетну возачку вештину, а сада већ и менталну снагу и искуство које је развио у својој богатој каријери.

петак, 14. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије