Читај ми!

Рвачи Србије спремни за квалификације за Олимпијске игре

Рвачка репрезентација Србије завршила је учешће на тренинг кампу у Мађарској и после два дана предаха у Београду, завршен припреме за турнир светских квалификација за Олимпијске игре у Паризу, одрадиће у Зрењанину.

За највећу светску смотру спорта у главном граду Француске визу су већ обезбедила четворица наши рвача: Мате Немеш, Александар Комаров, Стеван Мићић и Хетик Цаболов, а на последњем квалификационом турниру који се од 9. до 12 маја одржава у Истанбулу учествоваће тројица репрезентативаца Србије: Георги Тибилов (60 кг), Виктор Немеш (77 кг) и Михаил Каџаја (97 кг).

"Имали смо заиста фантастичне услове за рад у Будимпешти", сумира утиске из досадашњег дела припрема Стојан Добрев, уз Војислава Трајковића, тренер у стручном штабу Српске репрезентације.  

"У главном граду Мађарске било је 12 наших рвача, а осим наше селекције било још 15 репрезентација и преко 110 изванредних рвача. Оно што је за нас било најважније је да су сви наши такмичари здрави, да је тај део припрема прошао у најбољем могућем реду, тренинзи су били веома интезивни са фантастичним спаринг партнерима и сада нам предстоји да се концетришемо за оно најважније што нас очекује у Турској", истакао је Добрев.

О плану рада у завршној фази припрема у Зрењанину Добрев је рекао:

"Детаљно ћемо анализирати ривале, акценат ће бити на стварању што боље атмосфере, психолошкој припреми.... Конкуренција ће бити заиста жестока, али ко жели да се нађе на Олимпијским играма мора да буде спреман за највеће напоре".

Добрев је оптимист када је у питању резултат и нада се бар још једној олимпијској норми:

"Виктор Немеш је прошао доста оваквих такмичења, био је свестки првак и заиста верујем у њега. Георгиј Тибилов је веома млад, фали му искуство, алии ма огромно срца, и силно жели да се докаже.  Са друге стране, Каџаја има искуство и надам се да ћемо се из истанбула вратити са добрим резултатима", констатовао је Добрев.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара