Читај ми!

Хиљаде навијача дочекало Ђоковића, он им узвратио љубав и обећао нове титуле

Београд и Србија дочекали су свог шампиона Новака Ђоковића након нове, седме титуле на Вимблдону. Више хиљада људи дочекало је Ђоковића испред шампионског балкона Старог двора, а он им је поручио да је ово један од најлепших дана у његовом животу. Ђоковић се захвалио навијачима на великој љубави коју му пружају и обећао нове титуле.

Ђоковић је у недељу одбранио трофеј на Вимблдону победом над Ником Кирјосом у финалу, резултатом 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Новак је тако четврти пут узастопно био најбољи на највећем турниру у "белом спорту", седми пут укупно, што му је 21. трофеј на гренд слемовима. Сада има само један мање од првопласираног Рафаела Надала, а један више од Роџера Федерера.

Поводом новог успеха нашег најбољег спортисте, Тениски савез Србије организовао је дочек којем се и сам Ђоковић изузетно радује, што је потврдио на друштвеним мрежама уз речи "свуда пођи кући дођи".

Музички програм дочека почиње у 20.00 часова на платоу испред Старог двора. Након ди-џеја публику очекује наступ Саше Ковачевића, а потом и бенда Дејана Петровића.

Појављивање Новака Ђоковића на шампионском балкону очекује се око 21.10 часова.

Након подизања трофеја на Централном терену ексклузивно за РТС поручио је Србији да је воли, али и изразио наду да ће добити добре вести из Сједињених Америчких Држава.

Следећи Новаков циљ је трофеј на Ју-Ес опену и борба са Надалом за прво место вечне ранг-листе, али он по тренутним правилима не може да уђе на тло Америке.

Због тога је и Џон Мекинро апеловао на америчке власти да му омогуће да игра на последњем гренд слему сезоне јер је јасно да, а то је и сам Ђоковић потврдио, не планира да се вакцинише против коронавируса.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво