Читај ми!

Ђоковић: Не планирам да се вакцинишем, нисам сигуран да је изузеће могуће

Најбољи српски тенисер и освајач Вимблдона Новак Ђоковић поновио је да неће примити вакцину против коронавируса и истакао да се не нада медицинском изузећу у САД, захваљујући којем би могао да игра на Ју-Ес опену.

Према актуелним прописима, Новак Ђоковић не може да уђе у Америку уколико није вакцинисан, што је правило које важи за све стране држављане, због чега би могао да пропусти Ју-Ес опен.

Ипак, Ђоковић истиче да не планира да прими вакцину против коронавируса иако не очекује да ће добити медицинско изузеће.

"Нисам вакцинисан и не планирам да се вакцинишем, тако да су једине добре вести за мене ако чујем да су укинули забрану у вези са вакцинацијом или како год то желите да назовете, у вези са уласком у Сједињене Америчке Државе. Нисам сигуран да је изузеће у мом случају могуће", изјавио је Ђоковић, а пренео И-Ес-Пи-Ен.

Неизвесно је када ће српски тенисер, који је од данас седми на АТП листи, одиграти наредни меч.

"На одмору сам. Без обзира на то хоћу ли играти ускоро или не, дефинитивно ћу се одмарати неколико недеља јер је иза мене напоран период од неколико месеци. Било је доста тениса и срећан сам због тога. Добио сам шта сам желео", рекао је Ђоковић и нагласио да би волео да се такмичи у Америци и на Ју-Ес опену.

Легендарни тенисер Џон Мекинро поручио је у недељу америчким властима да би требало да дозволе српском тенисеру да игра на последњем гренд слем турниру сезоне.

Ђоковић је освојио седму титулу на Вимблдону, пошто је у финалу победио Аустралијанца Ника Кирјоса.

Српски тенисер је тријумфом у Лондону стигао до 21. гренд слем трофеја у каријери, а турнир у Њујорку много значи за борбу са Рафаелом Надалом, који има 22 пехара.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се