Прекречен графит којим се жели смрт Новаку Ђоковићу

У Сплиту је освануо морбидни графит са поруком у којој се српском тенисеру Новаку Ђоковићу жели смрт од коронавируса. Пошто су та информација и фотографије обишле свет, графит је прекречен, извештава локални портал Далмација данас. Јавности се обратио и представник удружења ветерана и осудио непримерени поступак непознатих починилаца.

"Да умреш од ње то нам је жеља, поздрав из Сплита да Бог да крепа. Ђоковићу, умри", Писало је плавим спрејoм на једном зиду.

Графит је освануо у сплитској Сињској улици, пренео је портал Индеx.хр, али је око 11 часова прекречен, чиме је како се наводи у тамошњим медијима, "брзом реакцијом одговорено је аутору графита".

На другој страни било је и много позитивнијих реакција, па је у среду прослављени кошаркаш, баш из Сплита, Дино Рађа на друштвреним мрежама пружио подршку Ђоковићу и скренуо пажњу тамошњој јавности да је непоштено нападати Новака кога су пре само неколико дана тапшали по рамену.

Јавности се данас обратио Сплићанин Кристијан Петрић, бивши шеф Сплитско-далматинске Хвидре (удружења ветерана) и бивши повереник навијача Хајдука, осудио је морбидни графит.

"Ми хрватски војници и полицајци нисмо се борили за ове морбидне поруке написане под окриљем ноћи. Борили смо се за правну државу у којој је свако добродошао уколико поштује наше законе и државу. Нагледали смо се и наслушали 'великих Хрвата' за време и после рата. Штакори, отпужите у канализације", поручио је Петрић.

Поводом тог графита нико из тамошње власи се није још огласио.  

 

 

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво