Читај ми!

Оклахома у полуфиналу, Бостон декласирао Мајами

Кошаркаши Оклахоме надиграли су Њу Орлеанс са 97:89 и са максималних 4:0 у победама изборили пласман у полуфинале плеј-офа Западне конференције. На Истоку Бостон је на гостовању надиграо Мајами са 102:88 и повео у четвртфиналној серији са 3:1, а српски репрезентативац Никола Јовић је имао скроман учинак у пораженом тиму.

Оклахома је сјајном тимском игром надиграла Њу Орлеанс са 97:89 и на гостовању максималним резултатон завршила четвртфиналну серију плеј-офа.

У ефикасности су их предводили Шеј Гилџус Александер и Џејлен Вилијамс са по 29 поена, а Вилијамс је имао кључну улогу у завршници меча када је убацио и највећи број поена.

Још четворица играча су дали свој двоцифрени шутерски учинак за убедљиву победу. То с били Гиди и Холмгрен са по 14 поена, док су Дорт и Џонс додали по 11 кошева.

У пораженом Њу Орлеансу најефикаснији су били Јонас Валанчунас са дабл-дабл учинком од 19 поена и 13 скокова и Си Џеј Меколум са поеном више али им то није поногло да избегну пораз.

Оклахома ће у полуфиналу Запада играти са победником дуела између Клипера и Маверикса у коме је тренутни резултат 2:2 у победама.

На гостовању је победу синоћ славио и Бостон надигравши Мајами са 102:88 и са 3:1 у победама дошли пред пласман у полуфинале зашта ће се борити 2. маја на свом терену.

До победе их је рекордом каријере предводио Дерик Вајт који је убацио чак 38 поена уз четири скока и три асистенције. А одлично су га пратили Џејсон Тејтум са дабл-дабл учинаком од 20 поена уз 11 скокова и Џејлен Браун са 17 поена.

У пораженом тиму Мајамија Бем Адебајо је имао 25 поена и 17 скокова, Тајлер Хиро је постигао 19, а Кејлеб Мартин 18 поена, али је то било премало да би се парирало изузетно расположеном противнику који је од самог почетка меча преузео иницијативу и убедљиво вођство. Српски репрезентативац Никола Јовић је дао скроман допринос постигавши три поена уз три скока за нешто више од 16 минута проведених на паркету Касеја Центра.

После две победе у Мајамију Бостон је са 3:1 у победама у прилици да у наредном мечу на свом терену избори пласман у полуфинале.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара