Читај ми!

Без Јокића Денвер декласиран од Минесоте

Кошаркаши Минесоте убедљиво су надиграли Денвер са 128:98 на свом терену у синоћној утакмици НБА лиге. У саставу гостију није било вође тима Николе Јокића што се драстично одразило на игру и резултат.

Тренер Денвера Мајкл Мелоун је одлучио да на терен изведе практично другу поставу Денвера а да стандардну екипу одмори због преоптерећености честим мечевима.

Његов тим је практично у синоћни дуел ушао као аутсајдер јер уз двоструког МВП-а Николу Јокића из састава су изостали Џамал Мари, Кентавијус Колдвел Поуп и Ерон Гордон, а само је носилац игре у новој постави био Мајкл Портер Јуниор.

После меча Мајкл Мелоун је изјавио да је разлог за такву одлуну пренатрпан распоред утакмица, а пре свега његова жеља да одмори и заштити своје најбоље играче који имају различите проблеме.

"Овакав распоред није нормалан. Штавише, смешан је. Такав низ утакмица не води ка добрим стварима и рецепт је за пропаст", рекао је тренер који ће водити и један од тимова на Ол стар утакмици.

Утакмица са Минесотом играна је само 22 сата после тријумфа над Атлантом, у којем је Јокић постигао стоти трипл-дабл и избио на чело листе најбољих асистената комплетне лиге у овој сезоним а Мелоун је сматрао да је премало времена за потпуни одмор, поготово јер је екипу чекао лет из Колорада за Минеаполис, и није желео ништа да ризикује.

Улогу вође екипе успешно је преузео Мајкл Портер Јуниор и био најефикаснији играч меча са 23 поена уз 3 скока и једну асистенцију али је то било недовољно да Денвер пружи озбиљнији отпор Минесоти.

Ентони Едвардс био је најбољи код домаћина са 20 постигнутих поена, а одлично су га пратили Кристијан Браун који је сусрет завршио са 19 поена и пет скокова и Брус Браун Јуниор са 16 поена и седам асистенција.

Домаћини су од самог старта преузели иницијативу и дошли до двоцифрене предности коју си потом само увећавали до самог краја а Денверније успевао ни да наговести озбиљнији отпор.

Упркос овом поразу тим Николе Јокића је задржао прво место на табели а већ на следећем мечу на свом терену, који играју у ноћи између уторка и среде од три часа ујутру по средњоевропском времену, биће у прилици да се реванширају Минесоти.

Кошаркаши Торонта победили су у гостима Мемфис са 106:103, а најефикаснији у победничком тиму био је Паскал Сијакам са 19 поена, док је Крис Буше забележио дабл-дабл учинак са 17 поена и 10 скокова.

Тим Мемфиса је био знатно ослабљен јер Џа Морант није улазио у игру због повреде ручног зглоба, а у ефикасности их је предводио Дезмонд Бејн са 26 постигнутих поена.

Мемфис је други на табели Западне конференције НБА лиге са учинком 32:21, а Торонто је на 11. месту Источне конференције са 25 победа и 30 пораза.

На свом терену сигуран је био тим Њујорка и надиграо Филаделфију са 108:97, а предводио их је Џулијус Рендл са 24 поена, док је Џејлен Брансон убацио 21 поен.

Гостујућем тиму није од велике помоћи да избегне пораз била ни нова одлична игра Џоела Ембида који је меч завршио са новим двоструким двоцифреним учинком од 31 поена и 14 скокова. 

Утакмице НБА лиге:

Шарлот - Орландо 113:119
Индијана - Кливленд 103:122
Мемфис - Торонто 103:106
Њујорк - Филаделфија 108:97
Минесота - Денвер 128:98
Њу Орлеанс - Сакраменто 136:104
 

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи